2012-05-22 16:44:19
Φωτογραφία για Οριστικό τέλος στη συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank
Το νέο σχήμα θα χρειαζόταν 9 δισ. ευρώ

Οριστικό τέλος στον «αρραβώνα» με τη Eurobank έδωσε η γενική συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank, αποφασίζοντας την παύση των σχετικών εργασιών.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος ανέφερε ότι η σχέση της ανταλλαγής μεταξύ των δύο τραπεζών δεην ήταν ο λόγος που προκάλεσε τη ματαίωση της συμφωνίας. Αντίθετα η αιτία ήταν ότι το νέο σχήμα θα χρειαζόταν κεφάλαια ύψους 9 δισ. ευρώ.  Υπογράμμισε πάντως ότι, στην περίπτωση που η συμφωνία προχωρούσε θα αποτελούσε ένα μεγάλο βήμα για τον εξορθολογισμό του τραπεζικού συστήματος, εντούτοις λόγω των συνθηκών αυτή η προσπάθεια ακυρώθηκε.

Αναλυτικότερα, σε επίσημη ανακοίνωση της η Alpha Bank ανέφερε ότι η Δεύτερη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Bank, η οποία πραγματοποιήθηκε την 22.5.2012, ενέκρινε την παύση των εργασιών και της εν γένει διαδικασίας συγχωνεύσεως της «Alpha Τράπεζα ΑΕ» δι’ απορροφήσεως της «Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias AE», την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της από 15ης Νοεμβρίου 2011 Γενικής Συνελεύσεως, την επικύρωση των πάσης φύσεως υλικών πράξεων, δηλώσεων, ανακοινώσεων και δικαιοπραξιών, ως και την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών αυτού, των προστηθέντων, πληρεξουσίων και εντολοδόχων της Τραπέζης, αναφορικά με τη συγχώνευση.

Newsroom ΔΟΛ
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μουρίνιο μέχρι το 2016!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μουρίνιο μέχρι το 2016!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ