2012-05-22 16:20:04
Φωτογραφία για «Έφυγαν» 5 δισ. ευρώ από τις τράπεζες σε μια εβδομάδα
Αργά αλλά σταθερά το κύμα των εκροών από τις τραπεζικές καταθέσεις συνεχίζεται αμείωτα. Και μπορεί η «έξοδος» να μην είναι το ίδιο μεγάλη όσο στα μέσα της... περασμένης εβδομάδας, όταν ανακοινώθηκε η προκήρυξη των νέων εκλογών, ωστόσο είναι αξιοσημείωτη.

Υπολογίζεται ότι μέχρι και χθες το μεσημέρι, από τους λογαριασμούς είχαν αναληφθεί περί τα 5 δισ. ευρώ, κι ενδεχομένως κάτι παραπάνω. Το ποσό κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι, αν σκεφτεί κανείς ότι «έκανε φτερά» μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.

Παρ΄ όλα αυτά, οι τραπεζίτες δηλώνουν ψύχραιμοι, ίσως επειδή περίμεναν ακόμα χειρότερες καταστάσεις. Και σημειώνουν ότι ήδη η κατάσταση έχει αρχίσει να εξομαλύνεται.

Γεγονός πάντως αποτελεί από την άλλη πλευρά ότι στις τράπεζες δεν έχουν μείνει πλέον και τόσες πολλές καταθέσεις για να σηκώσουν το βάρος μεγάλων εκροών. Αυτή τη στιγμή, στο σύνολο τους, είναι κάτι λιγότερο κι από 170 δισ. ευρώ, οπότε όταν φεύγουν 5 δισ.ευρώ σε μία εβδομάδα, το χτύπημα είναι ισχυρό και φαίνεται αμέσως στην γενικότερη εικόνα της οικονομίας.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προς Βίσλα ο Σνάουτσερ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προς Βίσλα ο Σνάουτσερ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ