2012-05-22 10:47:06
Φωτογραφία για Συλλήψεις στρατιωτικών για λαθρεμπόριο καυσίμων.H Ασφάλεια πραγματοποιούσε εδώ και καιρό έρευνα για την υπόθεση
Νέο ύποπτο κρούσμα μεταφοράς καυσίμου από στρατιωτική μονάδα σε ιδιώτη αποκαλύφθηκε χθες, αυτήν τη φορά στη Λάρισα.Οπως αναφέρεται σε λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), στο Ομορφοχώρι της Λάρισας στρατιωτικό όχημα μεταφοράς καυσίμου της 1ης Διοίκησης Αγωγού Καυσίμου, μετάγγιζε καύσιμο σε πλαστική δεξαμενή ιδιώτη, εκτός στρατιωτικής εγκατάστασης.

"Το περιστατικό διαπιστώθηκε από προσωπικό του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας Λάρισας. Για την εξακρίβωση των αιτιών της ύποπτης μεταφοράς καυσίμου διενεργείται έρευνα από τα αρμόδια όργανα", καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κρατική Ασφάλεια πραγματοποιούσε εδώ και καιρό έρευνα για την υπόθεση, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις συγκεκριμένων ανθρώπων.

Μετά τη διαπίστωση επιτόπου της αφαίρεσης των καυσίμων, συνελήφθησαν, εκτός από τον οδηγό, ένας αντισυνταγματάρχης, ένας λοχαγός, ένας οδηγός βυτιοφόρου και ιδιοκτήτης πρατηρίου για λογαριασμό του οποίου έγινε η μεταφορά.


Το περιστατικό συνέβη τρεις εβδομάδες μετά την αποκάλυψη υπόθεσης λαθρεμπορίας στρατιωτικών καυσίμων στη Ρόδο, που ήρθε στο φως από το ΣΔΟΕ, όταν εντοπίστηκε ιδιωτικό βυτιοφόρο να φορτώνει 2 τόνους πετρελαίου κίνησης από τις δεξαμενές του 95ου Τάγματος Μηχανικού.

Συνελήφθησαν ο αντισυνταγματάρχης διοικητής της μονάδας, ο διαχειριστής των καυσίμων, ο εργολάβος και ο οδηγός του βυτιοφόρου.

Αξίζει επιπλέον να επισημανθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη δικαστική έρευνα για το λαθρεμπόριο καυσίμων, σε βάθος 10ετίας, με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ