2012-05-18 15:48:07
Φωτογραφία για Αυθαίρετα: στα χαρτιά οι κατεδαφίσεις
Στα χαρτιά έμειναν τα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος για περίπου 120 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων το μήνα.

Όπως επισημαίνεται σε έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, οι «Ράμπο» του ΥΠΕΚΑ είχαν από το 2010 εισηγηθεί την εκπόνηση ενός προκαθορισμένου σχεδίου κατεδαφίσεων με διάρκεια τουλάχιστον πενταετίας για την υλοποίηση των αμετάκλητων πράξεων κατεδάφισης σε όλη τη χώρα.

Ως βασική προτεραιότητα είχε τεθεί η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων με παράλληλη σημειακή αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο έγιναν οι πρώτες κατεδαφίσεις έξι ακατοίκητων αυθαίρετων παραπηγμάτων στον αιγιαλό του Επιταλίου, στον Πύργο Ηλείας όταν με βάση την εισήγηση των επιθεωρητών θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί περί τις 2.500 αυθαίρετα.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα τα αυθαίρετα νέας γενιάς της Μυκόνου, η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, είχε επισημάνει τον Απρίλιο ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν μαζικές κατεδαφίσεις», διευκρινίζοντας ότι η η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν έχει ούτε τους πόρους αλλά ούτε και τα συνεργεία για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.
econews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ