2012-05-18 14:02:05
Φωτογραφία για Αλμπάνο: Απίστευτο που συνέβη και πάλι
Το "γιατί" που συνδέεται με τη χθεσινή επίθεση στο πούλμαν του Παναθηναϊκού βρίσκει απάντηση. Ήταν η... επέτειος για την προηγούμενη επίθεση στην "πράσινη" αποστολή καθ' οδόν για το ΣΕΦ, που είχε συμβεί πριν 10 χρόνια ακριβώς. Τότε, το -όχι και τόσο μακρινό όπως αποδείχτηκε- 2002 το θύμα ήταν ο Κόρεϊ Αλμπάνο, που δήλωσε στο Sport24.gr "σοκαρισμένος που κάτι τέτοιο συνέβη και πάλι".

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού ξετύλιξε τις δικές του αναμνήσεις από το συμβάν, μίλησε για τα χρόνια του στην Ελλάδα και σχολίασε τους οπαδούς που συνάντησε στα γήπεδα μας.

"Είναι απίστευτο που αυτό έγινε και πάλι. Λυπάμαι πραγματικά που το ακούω. Ελπίζω όλοι να είναι καλά" τόνισε ο 37χρονος Αμερικανός, που αυτή την εποχή βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, εργάζεται σε μια εταιρία αθλητικών ειδών και κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.

Την Πέμπτη τα θύματα του... πετροπολέμου ήταν ο Στράτος Περπέρογλου κι ο Στίβεν Σμιθ. Τότε ήταν αυτός. "Πηγαίναμε στο γήπεδο του Ολυμπιακού και θυμάμαι ότι άκουγα μουσική από τα ακουστικά. Όλοι ήμασταν ενθουσιασμένοι γιατί ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι πλέι-οφ, νομίζω ότι ήμασταν πίσω στο σκορ με 0-1 στα ημιτελικά. Ξαφνικά άκουσα έναν δυνατό ήχο σπασίματος και διαπίστωσα ότι ένα κομμάτι γυαλί είχε κολλήσει στο κεφάλι μου.


Συνέβη τόσο γρήγορα, ο ήχος ήταν εκωφαντικός και υπήρχαν παντού αίματα" θυμήθηκε.

"Είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην καριέρα μου" υπογράμμισε για να συνεχίσει: "Οι Έλληνες οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι με την ομάδα τους. Απήλαυσα τα χρόνια μου στην Ελλάδα, εκτός από αυτό το τρελό περιστατικό. Η αλήθεια, βέβαια, ειναι ότι έχω συναντήσει τρελούς οπαδούς και σε άλλες χώρες"

"Είναι σοκαριστικό..."

Αυτό που του έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι η (θλιβερή) ιστορία επαναλήφθηκε δέκα χρόνια μετά. "Είναι σοκαριστικό. Φανταζόμουν ότι μετά από 10 χρόνια θα υπήρχε καλύτερη ασφάλεια για τους παίκτες" τόνισε, ενώ έδειξε ενημερωμένος και για τα υπόλοιπα κακώς κείμενα του ελληνικού πρωταθλήματος λέγοντας: "κι ότι οι ομάδες θα τιμούσαν τα συμβόλαια τους και θα πλήρωναν κανονικά τους παίκτες του, εν αντιθέσει με την Ισπανία και την Ιταλία που είναι πολύ επαγγελματικές λίγκες".

 Ο Κόρεϊ Αλμπάνο έπαιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη σεζόν 2001-2002 φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ήταν η χρονιά που οι "πράσινοι" έχασαν το πρωτάθλημα, αλλά κατέκτησαν την Ευρωλίγκα στο φάιναλ-φορ της Μπολόνια. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2006 για λογαριασμό της Ολυμπιάδας Πατρών. Αποφοίτησε από το κολέγιο Μόνμαουθ, αγωνίστηκε ακόμη στη Φιγκουεόρα, στη Βερόνα, στη Σκαβολίνι, στη Νάπολι, στη Βαρέζε, στη Σορεσίνα και στη γαλλική Σαν Κουεντίν, πριν αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση το 2009.

Από την μακρά καριέρα του ξεχωρίζει ιδιαίτερα το πέρασμα του από τη χώρα μας. "Μου άρεσε πολύ η εμπειρία στην Ελλάδα. Ο κόσμος, το φαγητό, οι παραλίες, η νυχτερινή ζωή ήταν εκπληκτική. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη σεζόν μου στον Παναθηναϊκό. Είχα πολύ καλούς προπονητές, παράγοντες και συμπαίκτες και ήταν εκπληκτικό ότι καταφέραμε να κερδίσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Μπολόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα στον Παναθηναϊκό" εξηγεί.

Και στέλνει το μήνυμα του: "Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστήριξαν. Μου άρεσε πολύ η εμπειρία και ελπίζω να επισκεφτώ σύντομα την Ελλάδα".

Καλοκαίρι καλύτερα για να έχουν τελειώσει τα πλέι-οφ και να μην κινδυνεύει να ξαναφάει κάποια πέτρα στο κεφάλι.

πηγή: sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ