2012-05-18 07:15:44
Φωτογραφία για Κλείνει η Ντόρα, κλωτσάει ο Γιώργος…
Οι παρασκηνιακές συζητήσεις για την ένταξη στη Ν.Δ. των κομμάτων και προσωπικοτήτων που βρίσκονται εκτός, στο πλαίσιο της πανστρατιάς που κήρυξε ο κ. Σαμαράς, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Βάζοντας το δίλημμα των εκλογών που αποτελεί και την πολιτική βάση της επανένωσης της παράταξης και με φόντο νέες δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σαμαράς ανέφερε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ότι «το διακύβευμα είναι αλλαγές εντός της Ευρώπης και του ευρώ ή έξοδος από την Ευρώπη και καταστροφή όσων έχουν πετύχει οι Ελληνες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς έχει συναντηθεί με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Με την κυρία Μπακογιάννη η συμφωνία έχει κλείσει και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις τόσο στη Ν.Δ. και κυρίως μεταξύ των «σαμαρικών» όσο και στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δεν έχει κλείσει πάντως αν η κυρία Μπακογιάννη θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές ή θα περιοριστεί σε τιμητική θέση και κομματικό ρόλο
. Επίσης ακούγονται τα ονόματα πέντε βουλευτών που θα συμπεριληφθούν στις λίστες της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές. Δεν προχωρούν πάντως οι συζητήσεις με τον κ. Στέφανο Μάνο, ο οποίος σήμερα επανέφερε την πρότασή του για κοινή κάθοδο στις εκλογές όλων των μνημονιακών δυνάμεων.

Πιο δύσκολη είναι η διαπραγμάτευση με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος επιμένει ότι θα ξαναστήσει το κόμμα του από την αρχή και θα διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή. Αγκάθι συνιστά η παρουσία των δύο πρώην βουλευτών του, των κυρίων Αδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, που έφυγαν προεκλογικά και συνέτειναν στην εκλογική του αποτυχία. Γίνεται πάντως λόγος και για μεγάλο αριθμό βουλευτών που ζητά ο κ. Καρατζαφέρης να μπουν στις λίστες στις προσεχείς εκλογές.

Σημειώνεται ότι  ο κ. Σαμαράς ανέθεσε την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα στον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Οι σχέσεις τους τον τελευταίο χρόνο δεν είναι στο καλύτερο σημείο, ωστόσο κρίθηκε ότι στον Βορρά ο κ. Ψωμιάδης μπορεί να αντιμετωπίσει την άνοδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων του κ. Πάνου Καμμένου.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ