2012-05-17 23:54:50
Φωτογραφία για Στη Γαλλία (που δεν έχει κρίση) μειώνουν 30% τους μισθούς του προέδρου και των υπουργών
Εμείς τους ταΐζουμε πλουσιοπάροχα Έτσι είναι. Τι να μας πουν τώρα οι Γάλλοι; Η οικονομία τους είναι μια χαρά. Δεν έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς! Άρα οι πολιτικοί τους δουλεύουν λιγότερο άρα θα πρέπει να αμοίβονται και λιγότερο. Ενώ οι δικοί μας, λιώνουν τα παπούτσια τους στο τρέξιμο, έχουν μείνει οι μισοί (ειδικά αυτός ο Βενιζέλος...), σκιές των εαυτών τους. Φυσικά και τα παραπάνω δεν είναι δική μας άποψη, αλλά προφανώς η επικρατούσα των πολιτικών μας, που διαμορφώνουν οι ίδιοι τους μισθούς τους!

Το πρώτο υπουργικό Συμβούλιο του Φρανσουά Ολάντ ενέκρινε τη μείωση κατά 30% του μισθού του Γάλλου προέδρου και των υπουργών της κυβέρνησής του, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ναζάτ Βαγιό-Μπελκασέμ μετά το Συμβούλιο. Το μέτρο αυτό, συμβολικό εν μέσω κρίσης, περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα του υποψηφίου των Σοσιαλιστών, ο οποίος τασσόταν υπέρ μιας «υποδειγματικής» εκτελεστικής εξουσίας.

Ο μισθός του προέδρου, ο οποίος είχε αυξηθεί κατά 170% το 2007, και είχε φθάσει τα 21.300 ευρώ ακαθάριστα (προ φόρων και κοινωνικών εισφορών) μετά την εκλογή του συντηρητικού Νικολά Σαρκοζί, θα είναι πλέον λίγο πάνω από 14.910 ευρώ μικτά το μήνα. Ο Πρωθυπουργός λαμβάνει την ίδια αμοιβή. Ο μηνιαίος μισθός των υπουργών θα είναι 9.940 ευρώ ακαθάριστα, έναντι των 14.200 ευρώ ακαθάριστα που ελάμβαναν.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ