2012-05-17 23:35:08
Φωτογραφία για Πόσο συχνά σκεφτόμαστε το σεξ
Πόσο συχνά σκέφτονται οι άνδρες το σεξ;

Στερεοτυπικές πεποιθήσεις υποστηρίζουν πως οι άνδρες σκέφτονται συνεχώς το σεξ ή τουλάχιστον πολύ περισσότερο από τις γυναίκες. Διαδεδομένες είναι χιουμοριστικές εικόνες που δείχνουν τον ανδρικό εγκέφαλο να περιλαμβάνει αποκλειστικά σεξουαλικές σκέψεις, ενώ τον γυναικείο εγκέφαλο να περιλαμβάνει πολλά άλλα εκτός από το σεξ.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μελέτη που είχε σκοπό να παρουσιάσει σχετικά ερευνητικά δεδομένα (Fischer, 2011). Οι 120 άνδρες και 163 γυναίκες ηλικίας 18 έως 25 ετών που συμμετείχαν στη μελέτη έπρεπε να πατούν ένα κουμπί μιας φορητής μικροσυσκευής κάθε φορά που έκαναν κάποια σκέψη σχετικά με το σεξ, το φαγητό ή τον ύπνο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι άνδρες έκαναν σεξουαλικές σκέψεις πιο συχνά από τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, έκαναν σεξουαλικές σκέψεις περίπου 19 φορές την ημέρα, ενώ οι γυναίκες περίπου 10 φορές την ημέρα. Επιπλέον, εκτός από το σεξ οι άνδρες σκέφτονταν περισσότερο συχνά από τις γυναίκες το φαγητό και τον ύπνο.

Πού οφείλονται οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα ως προς τη συχνότητα των σεξουαλικών σκέψεων;

Πολλοί είναι οι παράγοντες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν αυτή τη διαφορά και σίγουρα η βιολογική προδιάθεση είναι ένας από αυτούς. Ωστόσο, η συγκεκριμένη μελέτη έδειξε πως ο πιο ισχυρός παράγοντας που προβλέπει τη συχνότητα των σεξουαλικών σκέψεων δεν είναι το βιολογικό φύλο αλλά το πόσο θετικές και προοδευτικές πεποιθήσεις έχει κάποιος για θέματα σεξουαλικότητας.

Φάνηκε πως μια μεταβλητή που λέγεται ερωτοφιλία και σημαίνει το να έχει κάποιος θετικές σκέψεις για το σεξ, επηρέαζε τη συχνότητα των σκέψεων περισσότερο από το αν είναι κάποιος γυναίκα ή άνδρας.

Με άλλα λόγια εκτός από τις βιολογικές παραμέτρους, και κοινωνικοί - πολιτισμικοί παράγοντες επηρεάζουν τις σκέψεις. Επομένως, τα στερεότυπα που θέλουν τους άνδρες να σκέπτονται συνεχώς το σεξ, μπορεί να τους ενθαρρύνουν στο να το κάνουν.

Κυράνα Εύη, Ψυχολόγος Υγείας

Ειδικευμένη σε θέματα σχέσεων και σεξουαλικών προβλημάτων

www.kirana.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ