2012-05-17 20:46:21
Φωτογραφία για Μ.Χρυσοχοϊδης: Να δημιουργήσουμε ξανά μία ισχυρή Ελλάδα
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή ημέρα, ημέρα του σχηματισμού της υπηρεσιακής κυβέρνησης, προκειμένου να οδηγηθούμε στις εκλογές της 17ηςΙουνίου 2012, δρομολογεί εξελίξεις, οι οποίες εύχομαι και ευχόμαστε όλοι οι Έλληνες, να οδηγήσουν σε εκείνο το σημείο που θα μπορέσουμε την επόμενη ημέρα των εκλογών, να έχουμε μία βιώσιμη κυβέρνηση, να έχουμε μία κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί, για λογαριασμό του ελληνικού λαού και της πατρίδος μας, τα συμφέροντά μας. Για να μπορέσουμε έτσι να ξεπεράσουμε την κρίση, να απαγκιστρωθούμε από πολύ μεγάλες υποχρεώσεις που οδήγησαν στην οικονομική κρίση από τη μία μεριά και από την άλλη σε στερήσεις στον ελληνικό λαό. Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή της διαδρομής μας ως έθνος και νομίζω ότι όλοι – μα όλοι οι Έλληνες - αγωνιούμε και ανησυχούμε για το μέλλον του τόπου, για τον τρόπο με τον οποίο εμείς θα μπορέσουμε ως Έλληνες και Ελληνίδες, ως πατρίδα, να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά μέσα στο ευρωπαϊκό στερέωμα με τρόπο αξιοπρεπή, με τρόπο αυτοδύναμο, να δημιουργήσουμε ξανά μία ισχυρή Ελλάδα.


Είμαι στην ευχάριστη θέση σήμερα φεύγοντας μετά από δύο μήνες, όταν επανήλθα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είμαι στην ευχάριστη αυτή θέση να μπορώ να σας πω όλους και όλες σας ότι φεύγω με πολύ ψηλά το κεφάλι και πάλι, φεύγω με την αγάπη από εμένα προς εσάς και από εσάς προς εμένα, μια διαχρονική σχέση που μας συνδέει και έχει δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα, πολύ σημαντικά επιτεύγματα. Πιστεύω βαθιά στις ικανότητές σας – το έχω διακηρύξει επανειλημμένως -, πιστεύω βαθιά στις δυνατότητές σας, πιστεύω βαθιά στις δυνάμεις που συγκροτούν την Ελληνική Αστυνομία, έκαστος εξ ημών είναι μία προσωπικότητα η οποία μπορεί και έχει αποδείξει ότι μπορεί, το δημόσιο – το ελληνικό δημόσιο, το Ελληνικό Κράτος – να αποτελείται από ανθρώπους ικανούς και άξιους, προκομμένους, ανθρώπους που πιστεύουν στο καθήκον και υπηρετούν την πατρίδα. Κατά αυτή την έννοια, κάθε φορά νοιώθω όλο και πιο τυχερός και πιο περήφανος που συνεργάζομαι μαζί σας. Και ειλικρινά, αυτό είναι μία κατάθεση από τη δική μου πλευρά εντιμότατη στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαμε διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια.

Κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια τους δύο αυτούς μήνες για να επιλύσουμε προβλήματα πολλών χρόνων. Και αποδείξαμε κόντρα στο αντίθετο ρεύμα ότι η πολιτική μπορεί. Ότι η πολιτική έχει δυνατότητα να επιλύει προβλήματα. Και ότι υπάρχει Κράτος, υπάρχουν υπηρεσίες που εργάζονται και προστατεύουν το συμφέρον του ελληνικού λαού. Και αυτό είναι η μεγάλη μας υπερηφάνεια. Και αυτό ταυτόχρονα είναι μία απάντηση σε όλη αυτή τη φιλολογία και την απαξίωση της πολιτικής. Επιτρέψτε μου να το πω: Πιστεύω βαθιά στην αξία και την αποστολή της πολιτικής, πιστεύω βαθιά στην ειλικρίνεια των προθέσεων των ανθρώπων και πιστεύω βαθιά στην αξιοκρατία που οδηγεί τελικώς σε καλύτερο και πιο οργανωμένο κράτος. Κάναμε, λοιπόν, δύο μεγάλα βήματα. Βελτιώσαμε σημαντικά την αστυνόμευση, δώσουμε στους πολίτες της Αττικής, άλλους 1000 άνδρες και γυναίκες στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ, συγκροτήσαμε πολύ γρήγορα με τη βοήθεια της ηγεσίας, τις ομάδες. Εντάξαμε 1000 νέα παιδιά, στη ΔΙ.ΑΣ και σήμερα οι Αθηναίοι πολίτες βλέπουν καθημερινά τους ένστολους φρουρούς οι οποίοι σε κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά, σε κάθε περιοχή του λεκανοπεδίου είναι παρόντες. Αυτό είναι μία μεγάλη κατάκτηση. Και πρέπει να τη διαφυλάξουμε.

Γιατί κάθε κατάκτηση δική μας, του ελληνικού λαού, της πατρίδας είναι ένα βήμα μπροστά προς την πρόοδο. Και επειδή το θέμα της ασφάλειας, όπως ξέρετε αναδεικνύεται σε κρίσιμο και κυρίαρχο ζήτημα δημοκρατίας, ελευθερίας, ύπαρξης μας, πρέπει να το διαφυλάξουμε το επόμενο χρονικό διάστημα ως ένα σπάνιο αγαθό το οποίο είναι αναγκαίο για κάθε πολίτη και αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσουμε σε αυτή τη χώρα να διατηρήσουμε τους θεσμούς, τη δημοκρατία σε ισχύ, την προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας ως πρώτη και βασική προτεραιότητα μας. Κάναμε ένα δεύτερο μεγάλο βήμα, σε ένα θέμα το οποίο ταλαιπωρεί την Ελλάδα, την Ευρώπη τον κόσμο όλο και ιδιαίτερα την ελληνική κοινωνία. Ένα μεγάλο βήμα στην προώθηση της επίλυσης του μεταναστευτικού προβλήματος. Το μεταναστευτικό δεν είναι απλά ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την προστασία των συνόρων, αλλά έχει τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις. Και είμαι περήφανος που μαζί με εσάς, με την πολιτική ηγεσία, με τη φυσική ηγεσία και τους συνεργάτες αξιωματικούς κατορθώσαμε αυτό το χρονικό διάστημα και κάναμε βήματα πολλών ετών. Και νομίζω πως αυτά τα βήματα ανοίγουν τις προϋποθέσεις για να ασκήσουμε μια μεταναστευτική πολιτική μέσα και έξω από την Ελλάδα που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις επίλυσης του ζητήματος. Δημιουργήσαμε προϋποθέσεις ώστε πρώτα από όλα να μπορέσει το Κέντρο της Αθήνας να ανασάνει και σήμερα το κέντρο της Αθήνας ανασαίνει. Μέσα σε λίγες μέρες, με τις προσπάθειες που κάνατε εσείς με την καταπολέμηση του εμπορίου, την καταπολέμηση της πορνείας, με την αντιμετώπιση σε συνεργασία με το συνάδελφό μου Ανδρέα Λοβέρδο των θεμάτων της δημόσιας υγείας, τα οποία αποδεικνύεται ότι είναι μια τεράστια βόμβα. Ένα ζήτημα που απειλεί την κοινωνική ειρήνη και τη δημόσια υγεία. Και κατορθώσαμε αυτό το διάστημα το κέντρο της Αθήνας να έχει πια μια διαφορετική όψη και σε λίγους μήνες αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική θα υπάρχει μια νέα πραγματικότητα στο κέντρο της πόλης. Ταυτόχρονα στείλαμε ένα μήνυμα σε όλους ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Ότι όποιος είναι παράνομος στη χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος γιατί δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο δικαίωμα. Αυτό που έχουμε ως υποχρέωση είναι στους ανθρώπους αυτούς να συμπαραστεκόμαστε, να τους στηρίζουμε ψυχολογικά και υλικά. Να τους σιτίζουμε και να τους υποστηρίζουμε, να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματά και την αξιοπρέπειά τους. Αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα ως μια μικρή χώρα που είμαστε, με μεγάλη και βαθειά κρίση που έχουμε, με ένα εκατομμύριο νόμιμους μετανάστες, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε στη χώρα μας ένα εκατομμύριο παράνομους μετανάστες.

Φτιάξαμε, λοιπόν, τα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών, τα οποία σιγά-σιγά θα πολλαπλασιαστούν στη χώρα, και θα γίνει πολιτική στο πλαίσιο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Τα κέντρα αυτά είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσουν και ένα αντικίνητρο πια για τη μαζική εισροή μεταναστών στη χώρα. Είμαι πάρα πολύ ευτυχής, που στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λειτουργεί πια η Υπηρεσία Ασύλου. Είναι υποχρέωσή μας να στηρίζουμε να φιλοξενούμε, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των μεταναστών, των προσφύγων. Είναι υποχρέωσή μας κάποιος που είναι πρόσφυγας να μπορεί να βρίσκει τελικώς προστασία εδώ στην Ελλάδα, είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δική μας υποχρέωση που προκύπτει από τις διεθνείς συμβάσεις. Σε αντίθεση, με την παράνομη μετανάστευση η οποία δεν προκύπτει από κανένα χάρτη διεθνούς καταστατικού. Είμαστε, υπερήφανοι που φτιάξαμε την Υπηρεσία Ασύλου με την κ. Σταυροπούλου, μια εξαιρετική, ικανή υπάλληλο. Είμαστε υπερήφανοι που φτιάξαμε την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής. Έχουμε εξασφαλίσει με τους αγώνες που δώσαμε τα χρήματα και για τα Κέντρα Κράτησης, πια, μετά και την τελευταία «μάχη» που δώσαμε στο Λουξεμβούργο και τη συζήτηση που αναπτύξαμε με την Επιτροπή. Άρα, λοιπόν, είμαστε σε καλό δρόμο να δρομολογήσουμε και να επιλύσουμε το μεγάλο θέμα της φιλοξενίας και κράτησης των παράνομων μεταναστών με στόχο την εθελοντική τους επιστροφή. Ήδη, αυτό το μέτρο λειτουργεί. Εδώ είμαστε λοιπόν. Αυτά τα μεγάλα θέματα που δρομολογήσαμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μέσα στην κρίση, μέσα σε μια περίοδο πολιτικά ασταθή, είναι η εγγύηση ότι παρ΄ όλα αυτά μπορούμε. Και είμαι περήφανος ότι για μια ακόμη φορά αποδείξαμε ότι μπορούμε. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε ως ένα παράδειγμα, για το πως μια υπηρεσία πρέπει να δουλεύει. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με όλες τις υπηρεσίες μας. Είναι ακλόνητη πεποίθησή μας. Θέλω να εξάρω ακόμα ένα γεγονός το οποίο ίσως δεν έχει αναδειχθεί.

Ένα γεγονός το οποίος ίσως δεν έχει αναδειχθεί. Έλεγα και στις προεκλογικές μου ομιλίες ότι παρά πολύ αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, δουλεύουν δέκα – δεκαπέντε ώρες την ημέρα, χωρίς να υπολογίζουν ωράρια, χωρίς να υπολογίζουν τις μεγάλες περικοπές που έχουν γίνει στα μισθολόγια τους, σε βάρος της οικογένειας τους και εργάζονται αφοσιωμένοι στο καθήκον τους.

Αυτό είναι ένα γεγονός, και προσπαθώ να το πω σε όλους τους πολίτες, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά,

Υπάρχει και κάτι άλλο όμως, ότι αυτές οι υπηρεσίες έχουν αναδείξει ηγέτες. Φυσικούς ηγέτες, υπηρεσιακούς ηγέτες. Αναδεικνύουν στελέχη για την πολιτική, για το κράτος, και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ο νέος υπουργός, ο Λευτέρης Οικονόμου. Ένα στέλεχος που προέρχεται από τα σπλάχνα της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος κατόρθωσε πηγαίνοντας βήμα – βήμα, με ήθος, εργατικότητα, αξιοπρέπεια και φανατισμό στην δουλεία, σήμερα να είναι υπουργός της Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Και για αυτό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που παραδίδω σε αυτόν, ως υπηρεσιακό υπουργό, ενόψει των εκλογών.

Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας. Μεγάλη τιμή για εμένα, γιατί έχουμε συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια. Μεγάλη τιμή γιατί συνεργάστηκα μαζί του τους δύο τελευταίους μήνες, ως υφυπουργός όπου η δική του συμμετοχή ήταν καθοριστική για να προχωρήσουμε όλα αυτά που ανέφερα προηγουμένως, μαζί με εσάς. Και τελικώς να η απόδειξη και πάλι. Η αξία της πολιτικής, η αξία της αξιοκρατίας, η αξία του γεγονότος ότι όταν θέλουμε μπορούμε. Κι όταν δεν θέλουμε, δυστυχώς ψάχνουμε μία σειρά από αφορμές, προκειμένου να οδηγούμαστε στον διχασμό, να οδηγούμαστε σε διαφορές, οι οποίες δυστυχώς δεν προάγουν τους στόχους μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Μανώλη Οθωνα, ο οποίος είναι ο παλαιότερος εδώ υφυπουργός. Με αντικατέστησαν με τον Χρήστο Παπουτσή πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, ο οποίος όλο αυτό το χρονικό διάστημα εργάστηκε μαζί μου, αθόρυβα, σεμνά αλλά σκληρά προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να ολοκληρώσουμε τις υποδομές στο επίπεδο της ΔΙΑΣ, στο επίπεδο των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας και είναι όλα έτοιμα τώρα για τις περαιτέρω ενέργειες στον τομέα της φιλοξενίας των μεταναστών μιας και είναι έτοιμες όλες οι διαδικασίες να προχωρήσουν, χάρη στις δικές του προσπάθειες, μαζί με εσάς. Νομίζω ότι η παρουσία του Μανώλη Όθωνα και μάλιστα στα συγκεκριμένα αντικείμενα, τα οποία είχε ως αρμόδιος Υπουργός είναι αυτό το οποίο έχει ανάγκη η αστυνομία σήμερα και αν θέλετε μια από τις πιο μεγάλες προτεραιότητες που κατά τη γνώμη μου πρέπει να βάλουμε μετά τις εκλογές, είναι η ανασυγκρότηση των Σωμάτων Ασφαλείας, μια νέα διοικητική δομή για εξοικονόμηση δαπανών, που θα έχει σαν στόχο τελικώς να οργανώσουμε καλύτερα τα οικονομικά και τη διαχείριση τους από την πλευρά των Σωμάτων Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έτσι ώστε να σταματήσει η σπατάλη, η οποία θα μπορούσε να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά έναν άνθρωπο σεμνό ο οποίος διακρίνεται για την αφοσίωση του στο καθήκον με απαράμιλλο ήθος, το Νίκο Παπαγιαννόπουλο, Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας που με τη σειρά του έδινε κάθε φορά πολύ γρήγορα λύσεις, λόγω της εμπειρίας που έχει από το παρελθόν στη δουλειά του εδώ στο Υπουργείο, γιατί ήταν ο ουσιαστικός συμπαραστάτης μου σε δύσκολες στιγμές.

Να ευχαριστήσω θερμά τον Υπαρχηγό κ. Σερέτη, τον Επιθεωρητή Ν. Ελλάδος Γρηγόρη Μπαλάκο, τον Επιτελάρχη Αδαμάντιο Σταματάκη, τον Επιθεωρητή Β.Ελλάδος Δημήτρη Παπαδόπουλο μαζί με το επιτελείο εδώ, με τους οποίους όλο αυτό το χρονικό διάστημα κάναμε πολλά πράγματα και πρέπει να σας πω και πολύ πέρα από τα καθήκοντα τους. Ο Γρηγόρης Μπαλάκος ανέλαβε μια σειρά από αποστολές για διάφορα ζητήματα που δεν ήταν της άμεσης αρμοδιότητας του αλλά έτσι έπρεπε να κάνουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υποστράτηγο Παναγιώτη Φλήρη, τον Υποστράτηγο Χρήστο Καλλίνη και όλους τους αξιωματικούς, συγχωρήστε με αν αδικώ κανέναν, αναφέρομαι στους ΣΑνώτατους, οι οποίοι ήταν εδώ απόλυτοι συμπαραστάτες και πολύτιμοι βοηθοί στη δουλειά που ξεκινήσαμε για το ζήτημα της μετανάστευσης και της ΔΙ.ΑΣ.

Να ευχαριστήσω θερμά τον Αττικάρχη, τον Γιάννη Λιούκα, ο οποίος απέδειξε ότι είναι παλικάρι. Ένας Αττικάρχης, ο οποίος μαζί με τους βοηθούς του και τους Διευθυντές της Αστυνομίας Αττικής, τους οποίους ευχαριστώ όλους και τους πέντε, μαζί με τους Διευθυντές των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας που προσπαθούν μέσα από αντιξοότητες να κρατήσουν όρθια την Αστυνομία και να είναι ασφαλής ο κόσμος. Αυτό είναι μια τεράστια προσπάθεια και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα έναν άνθρωπο, το Γιώργο Δροσάκη, ο οποίος πραγματικά ως υπεύθυνος αξιωματικός για το κέντρο της πόλης πάλεψε όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να μπορέσει να επιτύχει τους στόχους, τους οποίους είχαμε θέσει για το κέντρο της Αθήνας και για το παραεμπόριο και για την απομάκρυνση των μεταναστών. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά έναν άνθρωπο με τον οποίο μας δένουν διαχρονικά δεσμοί συνεργασίας, τον Γιάννη Δικόπουλο, τον Διοικητή Ασφαλείας Αττικής, έναν άνθρωπο που άοκνα και νυχθημερόν εργάζεται αθόρυβα, ένας άνθρωπος με ήθος απαράμιλλο, ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στο καθήκον. Εγώ πραγματικά για όλους εσάς χαίρομαι που σας έχω συνεργάτες κάθε φορά και είναι τιμή μου μεγάλη και αυτό είναι ανυπόκριτη στάση απέναντι σας. Δεν έχει φανεί καμία υποκρισία, ούτε γίνεται επειδή παρίστανται τα Μ.Μ.Ε. Γίνεται γιατί αυτό πρέπει να κάνουμε εμείς οι πολιτικοί, να αναδεικνύουμε αυτούς, οι οποίοι εργάζονται καθημερινά αόκνως για να υπηρετήσουν τη χώρα και το κράτος. Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αρχηγό Παναγιώτη Μπονάτσο και τους Γενικούς μου Γραμματείς και όλους όσοι συνέβαλλαν σ’ αυτή την προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα έναν άνθρωπο ο οποίος είναι και αυτός σαν και μένα, σαν τον Δικόπουλο, σαν τον Οικονόμου και σαν πολλούς άλλους εδώ, είναι ο Αλκιβιάδης Τζοΐτης, ο διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο οποίος έχει έναν στόχο στη ζωή του σε βάρος όλων των άλλων. Να υπηρετεί το καθήκον. Και έτσι γινόμαστε πιο καλοί, πιο έξυπνοι, πιο αποδοτικοί, πιο αποτελεσματικοί. Και είναι πραγματικά τιμή και περιουσία για την Αστυνομία. Και ο καθένας από εσάς. Γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε την αναξιοκρατία, πρέπει να αντιταχτούμε απέναντι στην αναξιοκρατία. Πρέπει να πολεμήσουμε την ευνοιοκρατία. Σε όποιο κόμμα και να ανήκουμε. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αδικούμε τους ανθρώπους. Ούτε να ευνοούμε κάποιους οι οποίοι δεν αξίζουν, γιατί τότε θα τινάξουμε στον αέρα ότι φτιάξαμε. Και γι’ αυτό καμιά φορά μαλώνω κι εγώ με κάποιους όταν γίνονται τέτοια πράγματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μανώλη Κατριαδάκη επίσης που βλέπω απέναντί μου, ως έναν άνθρωπο ο οποίος μας βοήθησε. Σε ευχαριστούμε για την προσπάθεια που έκανες όλο αυτό το χρονικό διάστημα μαζί με τους συνεργάτες σου, οι οποίοι ήταν απαράμιλλοι στη συνεργασία τους και στη δουλειά τους, όπως θέλω να ευχαριστήσω και την ηγεσία της ΔΙ.ΑΣ. και της Άμεσης Δράσης. Σας ευχαριστώ και τους δύο. Σας ευχαριστώ και τους δύο θερμά, γιατί η προσπάθεια που έγινε από τότε που στήθηκε η ΔΙ.ΑΣ. σήμερα αποδίδει και πρέπει να γινόμαστε ακόμα μέρα με τη μέρα καλύτεροι.

Να ευχαριστήσω θερμά έναν άνθρωπο επίσης, ο οποίος διακρίνεται για την ευστροφία του, την ευφυΐα του, την αφοσίωσή του στο καθήκον αλλά και ταυτόχρονα στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος της πατρίδας μας, είναι ο διοικητής της ΕΥΠ Πρέσβης Κώστας Μπίκας, ο οποίος συμπληρώνει πια περίπου δυόμιση χρόνια στο χώρο αυτό, ένας άνθρωπος ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του, τον κ. Παπαγεωργίου και τον Χρύσανθο Τσαντρίζο, δύο άνθρωποι οι οποίοι μαζί του συνέβαλαν, ο μεν ένας ο κ. Τσαντρίζος διοικητικά, ο δε Φώτης Παπαγεωργίου επιχειρησιακά με στόχο να γίνουμε καλύτεροι. Και με στόχο κάτι ακόμη που πρέπει να το πω.

Ξέρετε όταν έφυγα από εδώ πόσα προβλήματα είχαμε στην συνεργασία των υπηρεσιών. Σήμερα, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, και μετά την προσπάθεια που έγινε και την ένταξη της ΕΥΠ στο Υπουργείο και τις προσπάθειες που έκανε ο Λευτέρης Οικονόμου, νομίζω ότι έχουμε κατορθώσει να έχουμε πλήρη συνεργασία μεταξύ των δύο υπηρεσιών και να έχουμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Διότι αυτή τη στιγμή η ΕΥΠ και η αστυνομία κυρίως η ασφάλεια, η αντιτρομοκρατική, είναι υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σημαντικά ωφεληθεί από αυτή την υπόθεση.

Να ευχαριστήσω θερμά έναν, έναν από εσάς ξεχωριστά για την προσπάθεια σας όλο αυτό το χρονικό διάστημα και την πίστη και την αγάπη στο πρόσωπό μου. Εγώ την εισπράττω και θέλω να εισπράττεται κι εσείς την δική μου και ταυτόχρονα την δική μου πίστη ότι είμαστε ικανοί να πράττουμε και να δημιουργούμε πράγματα τα οποία πολλές φορές φαίνονται απίστευτα, ωστόσο αποδείξαμε ότι εμείς μπορούμε. Αποδείξαμε ότι μείς μπορούμε να κάνουμε το ακατόρθωτο και το αδύνατο. Το οποίο βέβαια άλλες χώρες το έχουν κάνει εδώ και πολύ καιρό απλά εμείς δεν προσπαθήσαμε. Και δεν προσπαθήσαμε, όχι γιατί δεν πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, γιατί δεν έχουμε την οργάνωση να το κάνουμε. Ήρθε η ώρα όμως τώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε και πρώτοι, όπως το κάναμε κάποια στιγμή ότι ήμασταν πρώτοι.

Θέλω να σας πω κλείνοντας, ότι οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες. Έχουμε μια προεκλογική περίοδο πάλι, εύχομαι να κυλήσει η περίοδος αυτή ομαλά όπως κύλησε και η προηγούμενη.

Εύχομαι πραγματικά να είναι ειρηνική περίοδος και να μην έχουμε προβλήματα. Έτσι πιστεύω ότι θα είναι. Ωστόσο πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί, ούτως ώστε οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι. Το έχουμε ανάγκη τώρα περισσότερο από ποτέ. Να είμαστε ενωμένοι, να οδηγηθούμε στις κάλπες με βάση το κοινό συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, αλλά ενωμένοι και όχι διχασμένοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι ότι αυτός ο τόπος θα έχει το μέλλον που του πρέπει. Ότι τα παιδιά μας θα εξασφαλίσουν ένα μέλλον γιατί εργαζόμαστε εμείς τώρα. Γατί δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό που κάνουμε μείς τώρα θα επηρεάσει τα παιδιά μας σε ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε ή δέκα χρόνια. Νομίζω, επειδή όλοι αγαπάμε τα παιδιά μας, επειδή όλοι αγαπάμε την Ελλάδα, κανείς περισσότερο, κανείς λιγότερο, ας εργαστούμε αυτή την περίοδο όλοι μαζί για να έχουμε μια Ελλάδα ισχυρή, ενωμένη κυρίως, με κοινωνική ειρήνη, με λιγότερα προβλήματα κοινωνικά, με λιγότερο έγκλημα και μια αστυνομία, μια Πυροσβεστική, το Λιμενικό Σώμα, Υπηρεσίες Ασφαλείας, οι οποίες προστατεύουν τον πολίτη. Δεν θα το χάσουμε αυτό ποτέ. Αυτή την υπόσχεση πρέπει να δώσουμε εδώ σήμερα. Εγώ φεύγοντας και παραδίδοντας στον φίλο μου τον Λευτέρη τον Οικονόμου. Δεν θα χάσουμε ποτέ τη δυνατότητά μας, δεν θα χάσουμε ποτέ το προνόμιο που έχουμε αποκτήσει να κάνουμε τους Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς.

Καλή δύναμη σε όλους.

Ευχαριστώ
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ