2012-05-17 14:11:02
Φωτογραφία για Μεγάλος κίνδυνος για τους πεζούς σε δρόμο της Καλογρέζας
Έχουμε ξαναγράψει για το σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν οι πεζοί που θέλουν να διασχίσουν κάθετα τη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, σε κάποια σημεία του οδικού άξονα, λόγω της μεγάλης ταχύτητας των αυτοκινήτων αλλά και της περιορισμένης ορατότητας οδηγών και πεζών.

Πρόβλημα όμως υπάρχει και σε ορισμένους κάθετους και παράλληλους δρόμους της Λεωφόρου, όπως είναι η οδός Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλογρέζα. Εκεί λοιπόν τα αυτοκίνητα εισέρχονται σε αυτόν το στενό δρόμο γειτονιάς με κεκτημένη ταχύτητα από τη λεωφόρο θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια όσων περπατούν σε αυτόν το δρόμο, όπως μας ενημερώνει ο αναγνώστης του Χ-τύπου και κάτοικο, κ. Μιχάλης Άνθιμος. Το πλάτος του δρόμου εκατέρωθεν του οποίου υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι πλάτους οκτώ μέτρων, οπότε η απομένουσα λωρίδα κίνησης των, με μεγάλη ταχύτητα, κινουμένων αυτοκινήτων ως εξερχόμενα Λεωφόρου, είναι δυνατόν να γίνουν αιτία δυστυχημάτων αφού και στενή είναι η λωρίδα κίνησής τους, αλλά και έλλειψη ορατότητας έχουν λόγο των εκατέρωθεν της Οδού σταθμευμένων αυτοκινήτων”
. Η πρόταση του ιδίου είναι να τοποθετηθούν από το Δήμο ανασχαιτικά ταχύτητος (σαμαράκια), ώστε τα αυτοκίνητα να επιβραδύνουν. Ο κ. Άνθιμος μας πληροφορεί πως έχει υποβάλει αίτηση για το θέμα στο Δήμο Νέας Ιωνίας από 2/11/2010 και έλαβε την ακόλουθη απάντηση από την τότε Δημοτική Αρχή στις 5/11/2010 (Α.Π.37799): " θα μελετήσουμε το θέμα της στένωσης του οδοστρώματος στην αρχή της Οδου Εθ.Αντίστασης με διαπλάτυνση τοπικά των πεζοδρομίων, ώστε να μειώνεται υποχρεωτικά η ταχύτητα των εισερχομένων από την Λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης οχημάτων. Παράλληλα, θα μελετηθεί η απαραίτητη οριζόντια και κάθετη σήμανση στο σημείο εκείνο". “Δυστυχώς παρά την παρέλευση ενάμιση έτους από τότε το θέμα παραμένει άλυτο” συμπληρώνει ο κ. Άνθιμος.

• Πως σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ο Δήμος

O Χ-τύπος έθεσε υπόψιν των υπευθύνων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Νέας Ιωνίας την αναφορά του κ. Άνθιμου και όπως διαπιστώσαμε το θέμα είναι εις γνώση τους. Ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Κωστάκης μας ενημέρωσε πως θα τοποθετηθούν ειδικοί ανακλαστήρες στο οδόστρωμα (μάτια της γάτας) κάτι που θα γίνει και σε άλλα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της πόλης. Πέρα από αυτό, όμως, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, κ. Δημήτρης Αθανασίου, μας πληροφόρησε πως στη μελέτη για την κατασκευή ποδηλατόδρομου από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο ΟΑΚΑ περιλαμβάνεται και παρέμβαση στα πεζοδρόμια με διαπλάτυνση τους και στένωση του πεζοδρομίου.

• Αναμένεται η τοποθέτηση πεζοφάναρου στη Λεωφόρο

Βέβαια μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και στη διέλευση των πεζών επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως σε αυτό το σημείο. Ο κ. Κωστάκης μας ενημέρωσε πως έχει γίνει επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες θα προχωρήσουν σε τοποθέτηση πεζοφάναρου στο ύψος του γηπέδου μπάσκετ και του ανοιχτού θεάτρου “Μελίνα Μερκούρη”.
xtypos.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ