2012-05-16 22:01:03
Φωτογραφία για Έσφαξε με το... βαμβάκι τον Παπακωνσταντίνου ο Βενιζέλος
Ως προσωπική του επιτυχία και δείγμα σκληρούς διαπραγμάτευσης, με τα φαρμακερά βέλη να πετυχαίνουν κατευθείαν Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χαρακτήρισε... ο Ε. Βενιζέλος την αποχώρηση των εκπροσώπων της τρόικα από την χώρα μας, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην χθεσινή συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο και με αφορμή σχετική αιχμή του Αλέξη Τσίπρα:

«Εγώ μαθήματα διαπραγμάτευσης δεν δέχομαι. Ανέλαβα τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών για να μην καταρρεύσει η χώρα και σήκωσα ένα τεράστιο βάρος και έκανα τη σκληρότερη διαπραγμάτευση.

Μόνο επί των ημερών μου έφυγε η τρόικα από δω και δεν γύρισε. Γιατί έφυγε η τρόικα από εδώ το Σεπτέμβριο του 201;

Γιατί η βασική μας διαφωνία ήταν ότι δεν μπορεί συνεχώς να ζητούνται δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία οδηγούν σε βάθεμα της ύφεσης και στον φαύλο κύκλο. Και η δική μου διαπραγμάτευση ήταν αυτή η οποία οδήγησε στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και στη μείωση του χρέους.

Κάναμε νυχθημερόν διαπραγμάτευση, μετά όταν προστέθηκε στην ομάδα και ο Λουκάς Παπαδήμος για να μην γίνουν δεκτά τα μέτρα τα οποία αφορούν το εισόδημα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Επί μήνες έγινε αυτό. Από τις 11 Νοεμβρίου μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου δίναμε συνεχώς αυτή τη μάχη. Γιατί έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε».

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ