2012-05-16 20:24:43
Φωτογραφία για ΒΛΟΝΤΑΚΗΣ: ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ
Η κόντρα του Ολυμπιακού με το Ναυτικό Όμιλο Χίου καλά κρατεί Ο Δεληγιάννης έκανε λόγο για «Ολυμπιακό Χίου» σχολιάζοντας με τον πλέον καυστικό τρόπο τις κινήσεις του προέδρου του ναυτικού ομίλου, παίρνοντας τα χέρια, τα πόδια, το κεφάλι των νταμπλούχων Ελλάδας. Εκείνο που ξέχασε, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η καρδιά των ερυθρόλευκων.

«Αναρωτιόμουν αν όντως έπαιζα στον Ολυμπιακό. Ότι περιμένουμε σαν Μεσσίες για να σώσουν την ομάδα, να βάλουν πολλά χρήματα και να πάρουν παικταράδες. Από το Σεπτέμβρη κάνουμε υπομονή με όσα ακούμε για τη Χίο, λες και εμείς εδώ και 20 χρόνια δεν υπάρχουμε. Το καλοκάιρι ο κύριος Παππής, ως γνήσιος Ολυμπιακός, έκοψε τα χέρια, τα πόδια, τα αυτιά, τα μάτια και το στόμα της ομάδας νόμιζε ότι η ομάδα δε θα περπατήσει. Ξέχασε να κόψει την καρδιά και τα....υπόλοιπα της ομάδας που είναι πολύ βαριά» είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού.


Ο Αντώνης Βλοντάκης μίλησε στο τοπικό Ράδιο "Αλήθεια" της Χίου για όλους και για όλα, δίνοντας την δική του άποψη στο θέμα.

Καταρχάς για τις δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού, Νίκου Δεληγγιάνη:

«Δεν θέλω να τις σχολιάσω καθόλου. Ο καθένας σε αυτή τη ζωή κρίνεται. Από αυτά που πράττει και από αυτά που λέει. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι έπεσα από τα σύννεφα όταν τις άκουσα. Και δεν θέλω καν να πιάνω στο στόμα μου, το όνομα του. Είναι πολύ μικρός για να μπορέσω να το βάλω εγώ στο στόμα μου. Όσο μεγάλος παίκτης είναι, γιατί είναι παρά πολύ μεγάλος παίκτης, είναι από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που έχω γνωρίσει, άλλο τόσο μικρός άνθρωπος είναι και το αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση, όποτε έχει ευκαιρία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις δηλώσεις των παικτών του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση τους στον τελικό:

« Όλα αυτά που ακούγονται , από τους παίκτες του Ολυμπιακού αποδεικνύουν το πόσο άγχος είχαν και πόσο μεγάλη πίεση είχαν να κερδίσουν το βασικό τους ανταγωνιστή, που ήταν η Χίος που δεν είναι το παράρτημα του Ολυμπιακού, όπως αναφέρει ο Δεληγιάννης. Στη ζωή μου έχω μάθει ότι η αξία του ηττημένου δίνει την δόξα στο νικητή και όσο πιο ανταγωνιστικός είναι ο ηττημένος, τόσο μεγαλύτερη αξία παίρνει και η νίκη σου. Αυτοί από μόνοι τους μηδένισαν την αξία της νίκης. Και όχι μόνο αυτό, χωρίς να το ξέρουν κάνουν κακό στο ίδιο το άθλημα. Όπου και αν ανατρέξετε σε άλλο σπορ, τέτοιες δηλώσεις δεν υπάρχουν. Ήταν για αυτούς σαν να πήραν το πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουν να σκέφτονται έτσι να είστε σίγουροι ότι δεν θα το κατακτήσουν, θα έχουν μείνει στη νίκη επί της Χίου».

Ο εξαιρετικός φουνταριστός μίλησε βέβαια και για άλλα πολλά θέματα που αφορούν τη φετινή πορεία του ΕΛΜΑ/ΝΟΧ:

« Δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα υπολογίζαμε φέτος. Δυστυχώς η ομάδα δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο της, έγκαιρα . Αυτό μας στοίχισε τον αποκλεισμό στην Ευρώπη και κατά δεύτερο μας στοίχισε το πρωτάθλημα. Αν είχαμε βρει πιο γρήγορα το δρόμο μας και δείχναμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, όπως δείξαμε στα δυο πρώτα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό γιατί στο 3ο δεν πήγαμε καθόλου καλά, τότε δεν θα μιλάγαμε ότι η Χίος θα ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα, θα μιλάγαμε από άλλη βάση» και συνέχισε:

«Δυστυχώς καμία φορά λένε ότι όταν κάνεις σχέδια ο Θεός, γελάει.Σίγουρα δεν πήγαν τα πράγματα όπως θέλαμε και όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Μπορώ να πω ότι είμαστε εξαιρετικά άτυχοι, στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, να στερηθούμε τις υπηρεσίες του Νίκολα Ράντζεν, που είναι ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στο κόσμο. Ήταν μεγάλο το πλήγμα, γιατί η ομάδα αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα σχέδια της και αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική. Βαφτίσαμε τον Χατζηθεοδώρου, αμυντικό και από το αρχικό πλάνο να παίξουμε φουλ πρες και να λιώσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο,παίξαμε φουλ ζώνη για να μην φθείρονται οι αμυντικοί μας με αποβολές».

Ο Αντώνης Βλοντάκης ρωτήθηκε και για το μπουκάλι που δέχτηκε στο κεφάλι στο 3ο ματς της ημιτελικής σειράς με τον Ολυμπιακό:

«Δεν θεωρώ ένοχο αυτόν που πέταξε το μπουκάλι σε εμένα και με βρήκε στο κεφάλι, ούτε αυτό που απέφυγα την τελευταία στιγμή. Θεωρώ ένοχους αυτούς όλους που προπαγανδίζουν μια τέτοια κατάσταση, που υποθάλπουν μια τέτοια κατάσταση, όλους αυτούς που έβαλαν το μπουκάλι στο χέρι αυτού που μου το πέταξε. Σε αυτούς έχω ένα κατηγορώ. Το πόλο είναι ένα άθλημα, είναι μια γιορτή, παίζανε δυο παρά πολύ καλές ομάδες, που τα είχαν δώσει όλα στις δυο προηγούμενες αναμετρήσεις και ήρθαν σε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Δεν είναι πόλεμος το πόλο. Δεν είναι να μπαίνουμε στη διαδικασία, ότι γίνεσαι αποδέκτης , συνθημάτων, αντικειμένων για έναν αγώνα πόλο. Δεν είναι δυνατόν να έχω τρία παιδιά και να σκέφτομαι αν θα γυρίσω σπίτι μου. Ήμουν σίγουρος ότι μετά από όσα διάβασα στα site και στις εφημερίδες θα με περίμενε μια δύσκολη ημέρα στο Παπαστράτειο. Όσο εύκολα μπορεί να αποθεώσει κάποιον ο κόσμος, τόσο εύκολα μπορεί να τον αποδοκιμάσει. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν».

Τέλος μίλησε για το επικείμενο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος στο Αργοστόλι:

«Διαγράφουμε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μας πίκρανε πολύ, μας στεναχώρησε πολύ. Διορθώνουμε τα πολλά λάθη που κάναμε. Το παραμερίζουμε όμως και κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλο και την διοργάνωση του Κυπέλλου. Δεν στεκόμαστε σε ένα ματς που έχει χαθεί. Ανήκει στο παρελθόν.Με όλες τις δυνάμεις κοιτάμε το στόχο που έχουμε μπροστά μας. Εκφράζω τώρα τον εαυτό μου, με αυτά που λέω. Κοιτάμε να δικαιώσουμε, τον πρόεδρο του ΝΟΧ, Παναγιώτη Παππή, που τόσο πολύ αγαπάει την ομάδα και τόσο πολύ την πιστεύει και τόσο πολύ είναι δίπλα μας, ακόμη και στις χειρότερες στιγμές μας και εκεί φαίνεται η μαγκιά, κάποιου ανθρώπου. Γιατί στα καλά είναι όλοι καλοί μαζί σου. Στα άσχημα είναι εκεί που φαίνεται ο άνθρωπος και εκεί εξαφανίζονται πολλοί. Θέλουμε να δικαιώσουμε τον πρόεδρο μας. Είναι τιμή μου που γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο και συνεργάστηκα μαζί του. Γιατί είναι ένας κύριος με κάπα κεφαλαίο. Και πραγματικά σας μιλάω αισθάνομαι πολύ τυχερός που γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο και αισθάνομαι και εξαιρετικά λυπημένος που δεν κατάφερα εγώ και η ομάδα μου να του δώσουμε αυτή τη μεγάλη χαρά να δει τη Χίο στο τελικό να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Επιφυλασσόμαστε λοιπόν και εγώ και η ομάδα ότι θα δώσουμε τα πάντα , πρώτα από όλα γι αυτόν τον άνθρωπο που έχει πιστέψει σε αυτή την ομάδα και τόσο πολύ έχει μοχθήσει γι αυτή την ομάδα. Δεύτερο για τους κατοίκους της Χίου, οι οποίοι έχουν στηρίξει παρά παρά πολύ αυτή την ομάδα και τους ευχαριστούμε παρά πολύ γι αυτό και στο τέλος για εαυτούς μας , ερχόμαστε τρίτοι εμείς».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ