2012-05-16 19:51:29
Φωτογραφία για Πούτιν σε Χοσέ Μαρία Αθνάρ: Στο τέλος το Ισραήλ θα κανονίσει γι' αυτούς
Σύμφωνα με δημοσίευμα της JERUSALEM POST, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, μιλώντας φιλοξενούμενος χθες στην Ιερουσαλήμ (Jerusalem Center for Public Affairs) θύμισε σε όλους τους παρευρισκομένους ότι ο ίδιος είναι ένας από τους ελάχιστους Δυτικούς ηγέτες που τελικά είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Ali Khamenei. Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε το 2002 και μετά τη συνάντηση τους, ο ίδιος παραδέχτηκε πως περίπου τρομοκρατημένος επικοινώνησε με το Ρώσο σημερινό Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε να τον ενημερώσει για τις πραγματικές προθέσεις του Ιράν, ενώ περίπου τον ικέτεψε να μην τους προμηθεύσει με το Ρωσικό σύστημα των S-300.

Σύμφωνα πάντα με όσα υποστήριξε ο Αθνάρ, ο Πούτιν ατάραχος του απάντησε: "Μην ανησυχείς για το Ιράν. Μπορούμε ως Ρωσία να τους προμηθεύουμε, γιατί στο τέλος το Ισραήλ θα κανονίσει γι' αυτούς".

Διαβάστε περισσότερα Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η πρόθεση των Ιρανών ηγετών από τότε (το 2002), ήταν να φτάσουν στο σημείο να λειτουργούν μια μέρα ως ανεξάρτητη χώρα. Αυτό θα επιτυγχάνονταν με την τεχνολογική και επιστημονική τους εξέλιξη. Για τον ίδιο λόγο αποφάσισαν να αναπτύξουν τελικά οι ίδιοι πυρηνική τεχνολογία και να μην συνδιαλλαγούν με τη Βόρεια Κορέα ή το Πακιστάν. 

Ο Ιρανός ηγέτης Ali Khamenei, περιγράφεται από τον πρώην Ισπανό Πρωθυπουργό ως άνθρωπος εμπνευσμένος με πίστη, αλλά και με πολύ μίσος απέναντι στο Ισραήλ που από τότε το χαρακτήριζε ως κράτος μόρφωμα που κάποια στιγμή έπρεπε να "αφαιρεθεί" από την περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

"Η σύγκρουση του Ιράν με ΗΠΑ και Ισραήλ, μοιάζει αναπόφευκτη μιας και το Ιράν προετοιμάζεται γι' αυτό εδώ και πολλά χρόνια", τόνισε στην ομιλία του!

GEOPOLITICS & DAILY NEWS
GeopoliticsDailyNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ