2012-05-16 17:20:04
Φωτογραφία για Κεντροδεξιά υπέρβαση Σαμαρά, Ντόρας και Καρατζαφέρη για να χτιστεί ευρωπαϊκό μέτωπο
Ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία για την επανένωση της κεντροδεξιάς και τον σχηματισμό ενός ισχυρού ευρωπαϊκού μετώπου βρίσκεται ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με την πρόεδρο του... ΔΗΣΥ, Ντόρα Μπακογιάννη, και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη ενώ παράλληλα προχωρούν οι παρασκηνιακές επαφές με στελέχη του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη είχαν δίωρη συνάντηση χθες, αργά το απόγευμα, μετά το ναυάγιο στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και την οριστικοποίηση των επαναληπτικών εκλογών.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να επισημοποιηθούν με την οριστικοποίηση της συμφωνίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας όπότε και υπάρχει προγραμματισμός να συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα τόσο της ΝΔ όσο και της ΔΗΣΥ.

Ο σχεδιασμός του Αντώνη Σαμαρά προβλέπει την ένταξη ορισμένων στελεχών του ΔΗΣΥ στις λίστες της ΝΔ. Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο να ενταχθεί και η ίδια η πρόεδρος του ΔΗΣΥ στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ αν και πηγές από το ΔΗΣΥ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η κ. Μπακογιάννη να μην κατέλθει ως υποψήφια στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.


«Η προσωπική υπέρβαση του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη θα αναδείξει και το σκληρό δίλημμα των εκλογών,» λένε πηγές και από τα δύο κόμματα που συμφωνούν ότι «είναι η διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας ή ο κίνδυνος της επιστροφής στη δραχμή.»

Σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται και οι συζητήσεις με στελέχη και πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ που επιθυμούν το θέμα να κλείσει άμεσα και να ενταχθούν στην ΝΔ. Η δυναμική των εξελίξεων στην κεντροδεξιά οδηγεί και τον Γιώργο Καρατζαφέρη στην άποψη πως πρέπει να διαμορφωθεί ένα μπλοκ υπεράσπισης της αστικής δημοκρατίας απέναντι στον κίνδυνο να παραδοθούν οι δυνάμεις του αστικού κόσμου στην Αριστερά.

Επιχείρηση προσέγγισης στελεχών υπάρχει και προς την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ιδίως μετά το πλήγμα αναξιοπιστίας που υπέστη ο Π. Καμένος με την υπόθεση του εγγράφου που διαψεύδει ότι παρέδωσε σε αντίθεση με την προεδρία της Δημοκρατίας και όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Μάλιστα η αναταραχή που υπάρχει μεταξύ των βουλευτών και η δυσαρέσκεια τους για το χειρισμό του θέματος από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων ελλήνων φαίνεται πως διευκολύνει τον χειρισμό των στελεχών της ΝΔ που έχουν αναλάβει την ειδική αποστολή να προσεγγίσουν συναδέλφους τους.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ