2012-05-16 14:40:26
Φωτογραφία για Η κοινή συνέντευξη Τύπου Ίβκοβιτς-Ομπράντοβιτς
Παραμονές της έναρξης των τελικών της Basket League ΟΠΑΠ, οι Ίβκοβιτς, Ομπράντοβιτς, Σπανούλης Διαμαντίδης έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου που μετέδωσε live το Sport24.gr. Διαβάστε τι είπαν για τον κόσμο, την Ευρωλίγκα και την ψυχολογία των παικτών Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου στην ΟΠΑΠ Α.Ε. την Τετάρτη το μεσημέρι με αφορμή την έναρξη των τελικών του πρωταθλήματος (17/5) στο ΣΕΦ. 

Στο πάνελ βρέθηκαν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς, Βασίλης Σπανούλης από τον Ολυμπιακό, οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Διαμαντίδης από τον Παναθηναϊκό, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης. 

Πρώτος το λόγο πήρε ο Γιάννης Σπανουδάκης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, που βράβευσε τις δύο ομάδες για τη συμμετοχή τους στο Final-4 και την παραμονή της κούπας σε ελληνικά χέρια. 

Τις πλακέτες έλαβαν ο Βασίλης Σπανούλης για τον Ολυμπιακό και ο Δημήτρης Διαμαντίδης για τον Παναθηναϊκό. 


"Οι ομάδες μας τιμούν το ελληνικό μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό. Τις ευχαριστούμε για αυτό. Πριν από μια βδομάδα στην ίδια αίθουσα, ευχηθήκαμε στις δύο ομάδες καλή τύχη στο ταξίδι τους στην Κωνσταντινούπολη. Το μπάσκετ είναι αναμφισβήτητα το πιο θεαματικό άθλημα. Είναι το σπορ των μεγάλων ανατροπών και των εκπλήξεων, όπως έγινε στον τελικό", τόνισε ο κ. Σπανουδάκης και σχολίασε: 

"Πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους. Η ΟΠΑΠ Α.Ε στηρίζει τον αθλητισμό και διαχρονικά βρίσκεται πολύ κοντά στο μπάσκετ. Και θα συνεχίσει την πολύ καλή συνεργασία της με τον κ. Οικονομίδη. Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ και τις ομάδες για αυτή την καλή συνεργασία. Είμαστε ευτυχής για το αθλητικό πνεύμα που επιδεικνύουν οι προπονητές κι οι παίκτες, κάτι που επιβεβαιώνεται από αυτή την κοινή εμφάνιση". 

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης ο οποίος τόνισε: "Θα γίνουν σίγουρα δυνατά παιχνίδια, μεταξύ πολύ καλών παικτών, οι οποίοι θα τιμήσουν και την Εθνική ομάδα το καλοκαίρι.  

Πρόκειται για τα κορυφαία παιχνίδια στην Ευρώπη και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω τους. Για αυτό θέλω να πω σε αυτούς που θέλουν να βγάλουν τα απωθημένα τους, ότι δεν έχουν θέση στο μπάσκετ".

Ίβκοβιτς: "Να πάρουμε και το πρωτάθλημα"

 Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Ντούσαν Ίβκοβιτς να μιλήσει για τους επερχόμενους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως πρόκειται για μία καινούρια εμπειρία για τους παίκτες του και θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα πριν τον α' τελικό με τον Παναθηναϊκό.

 

"Για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, έχει γίνει πολύ δουλειά. Είναι μια καινούργια εμπειρία και θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια στοιχεία. Από την άλλη οι παίκτες μου θα πρέπει να είναι έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι.  

Ήταν μεγάλη έκπληξη ακόμη και για μένα, το ότι κερδίσαμε δύο ματς σε χαμηλό ρυθμό και πόντους. Εμείς αύριο θα πρέπει να σκοράρουμε πάνω από 64 πόντους που ήταν ο μέσος όρος σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Εκτιμούμε πάρα πολύ τον αντίπαλο μας. Από εκεί υπάρχει μεγάλη εμπειρία και δώδεκα πρωταθλήματα. Ελπίζω ότι ο Ολυμπιακός μετά το ευρωπαϊκό θα πάρει και το πρωτάθλημα Ελλάδος".

Ομπράντοβιτς: "Έχουμε την εμπειρία να το διαχειριστούμε"

 Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε για μία ακόμα φορά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και σχολίασε: 

"Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, μετά από κάθε Final Four, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους παίκτες.  

Ότι και αν γίνει στο Final Four, είτε είσαι πρώτος είτε είσαι τελευταίος στο F4. Έχουμε εμπειρία όμως, εμείς για να διαχειριστούμε αυτό που έχουμε μπροστά μας. Και κάτι που είναι σημαντικό είναι πως δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι, αλλά απαιτούνται τρεις νίκες. 

Αυτό θα είναι δύσκολο, έχουμε παίξει τρεις φορές φέτος με τον Ολυμπιακό. Το ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που σε όλη τη διάρκεια κερδίζαμε συνέχεια και κερδίσαμε τελικά μόλις με τέσσερις. Στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ κέρδιζε εύκολα ο Ολυμπιακός, αλλά στο τέλος η διαφορά ήταν ένας πόντος, αλλά και το ματς του Κυπέλλου που το προβάδισμα άλλαζε συνέχεια χέρια και τελικά ο νικητής κρίθηκε στην τελευταία επίθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα είναι σπουδαία ματς". 

Σπανούλης: "Ανήκει στο παρελθόν" 

 Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο επόμενος που πήρε το λόγο για να μιλήσει για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και τους τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ. 

Σε ερώτηση για την τελευταία φάση στο φάιναλ-φορ τόνισε: "Το σημαντικό είναι πως νίκησε η ομάδα, το σημαντικό είναι αυτό, όχι το ποιος θα βάλει το καλάθι".  

Και συνέχισε: "Αύριο ξεκινούν οι τελικοί, που είναι δύσκολα παιχνίδια όπως είπε ο κ. Ίβκοβιτς γιατί ο Παναθηναϊκός κουβαλάει μεγάλη εμπειρία. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο τίτλος της Ευρωλίγκα ανήκει στο παρελθόν κι ότι πρέπει συγκεντρωθούμε στους τελικούς, όπου θα κριθεί ο τελευταίος τίτλος της χρονιάς.  

Μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος, αυτός που το αξίζει, και να γίνουν ωραίοι αγώνες. Τα τελευταία δέκα χρόνια το μπάσκετ βρίσκεται στην κορυφή και σε επίπεδο Εθνικής , αλλά και συλλόγων και γι’ αυτό πρέπει να το προσέχουμε και να το διαφημίζουμε όπως πρέπει. Να το διαφυλάσσουμε ως κόρη οφθαλμού". 

Τελευταίος ρωτήθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος τόνισε λακωνικά: "Συγχαρητήρια και από εμένα στον Ολυμπιακό. Αυτό που κάνουμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια είναι να δίνουμε το 100% σε κάθε ματς. Όλοι ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε απέναντι μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και όλοι θα δώσουμε το 100% για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος". 

Το χειροκρότημα Παναθηναϊκών στον Ολυμπιακό

 Σε ερώτηση του Γιάννη Λαμπίρη από το Sport24.gr για το χειροκρότημα των οπαδών του Παναθηναϊκού στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό τόνισε ο Διαμαντίδης: 

"Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό που έγινε στην Πόλη και να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων και να χειροκροτάνε και την άλλη ομάδα".  

Με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού συμφώνησε κι ο Βασίλης Σπανούλης που δήλωσε ότι: "Είναι πολύ δύσκολο. Μακάρι να γίνει, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Ελπίζω στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ να μην συμβεί τίποτα".  

Από τη μεριά του ο Ντούσαν Ίβκοβιτς σχολίασε ότι "οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν περισσότερο με τους φιλάθλους. Δεν είναι εύκολο τώρα να ανοίξουμε τις πόρτες και να έχουμε οπαδούς και των δύο ομάδων. Δεν είναι θέμα μόνο Αστυνομίας, ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, αλλά και των ομάδων".  

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απάντησε ότι: "Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς εξ ονόματος πολλών ανθρώπων γιατί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Μετά τον τελικό στην πόλη μίλησα με πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού και ήταν χαρούμενοι που ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο. Εξαιτίας όλων όσων έγιναν εκεί. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος στο μέλλον".

Η αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού

 Για το πως θα αντιδράσουν οι παίκτες του μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τόνισε: "Είναι μια δύσκολη κατάσταση για τους παίκτες, καθώς πλην του Σπανούλη και του Παπαδόπουλου κανείς άλλος δεν έχει πάρει την Ευρωλίγκα.  

Στο παρελθόν, πάρα πολλές ομάδες και έμπειρες και καλές, δεν είχαν καλά αποτελέσματα μετά το Final Four. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε και την περσινή εμπειρία που κάναμε κάποια λάθη και ελπίζω να έχουμε μάθει. Εγώ δεν ακούω τα συνθήματα και ούτε επηρεάζομαι". 

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε: "Τα συναισθήματα των παικτών βρίσκονται, μετά από κάθε Final Four, σε υψηλό επίπεδο, οπότε είναι δύσκολο να τους ετοιμάσεις. Το θέμα είναι να βρίσκονται όλοι στο 100% της ετοιμότητας. Και οι δώδεκα παίκτες. Διαθέτουμε παίκτες που έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση μετά από ένα Final Four. Και πραγματικά θα ήθελα να τους δω να αγωνιστούν όπως στο Final Four γιατί αγωνίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Πόλη".  

Σε ερώτηση για το αν είναι πιο δύσκολο να προετοιμαστεί κανείς για τους τελικούς μετά από ένα επιτυχημένο ή ένα αποτυχημένο φάιναλ-φορ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε: "Η επιτυχία ή αποτυχία δεν έχει να κάνει με τη νίκη μόνο. Είναι το ίδιο δύσκολο να ετοιμαστείς". 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού συνέχισε λέγοντας: "Ο κ. Ομπράντοβιτς είχε πει πως είτε είσαι νικητής είτε χαμένος, αλλά αν φτάνεις να είσαι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, δεν είναι αποτυχία. Μιλάμε για επιτυχία και αποτυχία. Ο Ζέλικο είχε πει και συμφωνώ πως είναι το ίδιο δύσκολο". Ο "Ζοτς" από τη μεριά του συμφώνησε, χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο. 

"Η κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ"

 Στην ερώτηση, ποια είναι τα δυνατά ή αδύνατα στοιχεία του Ολυμπιακού, ο Βασίλης Σπανούλης υπογράμμισε: "Ο Παναθηναϊκός έχει πιο έμπειρη ομάδα από μας. Εμείς είμαστε μια πιο νεανική ομάδα.

Αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα στους τελικούς. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο".  

Από την πλευρά του, ο Διαμαντίδης τόνισε πάνω στο θέμα ότι: "Για να μην μπούμε σε τεχνικά θέματα που ίσως δεν τα καταλάβει και ο κόσμος, σίγουρα παίζει ρόλο σε τι μέρα θα βρεθείς. Ζητούμενο γενικά είναι σε τι μέρα θα βρεθείς και πως θα αντιδράσεις μέσα στο ματς σε ερωτήματα που θα βγουν στο παιχνίδι. Αυτό θα παίξει ρόλο σε τι μέρα θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Υπάρχει σκάουτινγκ πολύ καλό, οπότε ξέρουμε καλά η μια ομάδα την άλλη".

"Δεν είμαστε εμείς οι αρμόδιοι"

 

Ο Ίβκοβιτς απάντησε σε ερώτηση για το αν οι δύο ομάδες είναι διατεθειμένες να αποχωρήσουν από το παρκέ, αν γίνουν επεισόδια. "Ο κ. Ομπράντοβιτς είχε πει αν πέσει ένα μπουκάλι θα φύγουμε. Ναι, αλλά εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι. Ας μην απαντάμε όμως σε ερωτήσεις που δεν είναι για μας".  

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Θα επαναλάβω κάτι που είπα πριν. Αυτό είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ, να πει ότι με το που πέσει ένα κέρμα να μηδενιστεί η ομάδα. Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Ίβκοβιτς μπορούμε να κάνουμε κάτι. Και το πρόβλημα είναι ότι ούτε οι διαιτητές κάνουν κάτι. Και τους λέω: "αν σε χτυπήσει εσένα κέρμα, δεν θα σταματήσεις το παιχνίδι"; 

Τα χέρια μας είναι δεμένα και πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες. Τα πράγματα είναι απλά: να υπάρχει ένας κανόνας, απλός και κατανοητός και να εφαρμόζεται παντού".

Σχετικά με το θέμα τοποθετήθηκε ο κ. Οικονομίδης κι επισήμανε: "Αυτό είναι αρμοδιότητα άλλων, όχι των προπονητών. Υπάρχουν κανόνες και νόμοι. Η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί μέσα σε ένα δευτερόλεπτο εδώ. Μιλάμε, άλλωστε, για ένα κοινωνικό φαινόμενο. Οι διαιτητές τους τηρούν, αλλά ο καθένας επιλέγει αν θέλει να είναι ο άρχοντας του αγώνα ή αν θέλει να μην επηρεάζει.  

Το πρόβλημα δεν θα λυθεί με μαγικά. Ζητήσαμε μια συνάντηση από τον κ. Νικητιάδη, να μιλήσουμε όλοι από το κάθε πόστο. Η αστυνομία το δικό της, ο ΕΣΑΚΕ το δικό του, οι προπονητές το δικό τους, το ίδιοι κι οι διοικήσεις. Εμείς δώσαμε στην Πολιτεία τρεις σελίδες με ρεαλιστικές λύσεις, οι οποίες όμως απαιτούν τη συμβολή όλων των φορέων. Δεν μπορεί ο ΕΣΑΚΕ μόνος του".  

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ