2012-05-16 12:53:44
Φωτογραφία για ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ NON PAPER Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...!!!
Διπλά... Καμμένος από το «σενάριο Β» Εκτεθειμένοςς έναντι της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του Κ. Παπούλια, αλλά και απέναντι στους βουλευτές του κόμματός του που αντέδρασαν έντονα κατέστη χθες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από τον χειρισμό του για την επιστολή με τα σενάρια θέσεων και συνεργασίας του κόμματος. Η επιμονή του Π. Καμμένου περί «προβοκάτσιας» και «πλαστογραφίας» για το «σενάριο Β» της επίμαχης επιστολής -σύμφωνα με το οποίο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ενδεχομένως να παρείχαν ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων αν υπήρχε κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια- προσέκρουσε στα πρακτικά της συνάντησης της Κυριακής Παπούλια - Καμμένου, από τα οποία προκύπτει ότι όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λέει στον συνομιλητή του «μπορώ να έχω αυτόν τον κατάλογο των προτάσεών σας», ο κ. Καμένος απαντά «ευχαρίστως να το δώσω στη Γραμματεία σας σε μία επιστολή», αλλά και στη χθεσινή ανακοίνωση της Προεδρίας η οποία «αδειάζει» τον Π. Καμμένο, αφού αναφέρονται τα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης που περιέχονται στην επιστολή.


Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Στις 13.5.2012 στην κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Καμμένος έδωσε στον κ. Παπούλια ένα κείμενο με τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων το οποίο περιείχε διάφορα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Με παράκληση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το κείμενο αυτό κοινοποιήθηκε στους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων».

Και στην προχθεσινή σύσκεψη Παπούλια - Βενιζέλου - Σαμαρά και Κουβέλη, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις προτάσεις Καμμένου και ειδικότερα στο «σενάριο Β», λέγοντας ότι μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση.

Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο για το θέμα υψηλόβαθμου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος στο περιστύλιο της Βουλής έλεγε ότι «αν κάποιος έχει τη θέση της Προεδρίας, του Κ. Παπούλια, και τη θέση του Π. Καμμένου, τον ποιον θα πιστέψει είναι απολύτως προφανές».

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος προχθές το βράδυ, οι πρωτοκλασάτοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέστησαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Κ. Μαρκόπουλος και Χρ. Ζώης. Αποτέλεσμα, το κλίμα χθες το πρωί κατά τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Π. Καμμένος στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού με τους στενούς του συνεργάτες και βουλευτές του κόμματός του ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το λιγότερο εκρηκτικό.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με βουλευτές σε έντονο ύφος να ζητούν τον λόγο από τον Π. Καμμένο γιατί δεν τους ενημέρωσε για το θέμα εγκαίρως, ώστε να μην εκτεθούν δημοσίως. Εκείνος από την πλευρά του επέμεινε ότι όλο αυτό ήταν μια προβοκάτσια ή προϊόν πλαστογραφίας.

Σοβαρό σημείο τριβής ήταν και οι συγκεκριμένοι χαρακτηρισμοί, με τους συνομιλητές του κ. Καμμένου να υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια βάση για συζήτηση αν πράγματι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε σοβαρό εθνικό κίνδυνο.

Ενδεικτικό των τριγμών που προκάλεσε το συγκεκριμένο θέμα στο κόμμα του Π. Καμμένου ήταν η επιλογή που έγινε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη χθεσινή κατά μόνας συνάντηση που είχε με τον Κ. Παπούλια να συνοδεύεται από τους Κ. Μαρκόπουλο και Χρ. Ζώη, κάτι που δεν είχε γίνει την περασμένη Κυριακή. Αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν, έχει διπλή ανάγνωση.

Ενδεχομένως να ήθελε να καταδείξει ότι δεν υπάρχει κανένα εσωκομματικό θέμα και γκρίνια, από την άλλη όμως μπορεί να εκληφθεί και ως μια ιδιότυπη «επιτροπεία» προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα δυσάρεστα περιστατικά στο μέλλον. Το κλίμα, πάντως, μεταξύ των βουλευτών του κόμματος διαταράχτηκε, με φυσικό επακόλουθο να προκύπτουν προβληματισμοί μελών της ΚΟ να επιστρέψουν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Σοβαρό αντίβαρο στις σκέψεις αυτές είναι το γεγονός ότι οι εκλογές του Ιουνίου θα γίνουν με λίστα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΑΠΟ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

«Ο Σαμαράς θέλει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός»

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ, που «μπλοκάρισαν με την εμμονή τους να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα όχι του ελληνικού λαού αλλά του Μνημονίου» την προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε δηλώσεις του μετά το «ναυάγιο» της χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια.

Ο Π. Καμμένος έκανε λόγο για «αλαζονεία της εξουσίας», που επέδειξαν Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στον πρόεδρο της ΝΔ, τόνισε δηκτικά πως η απάντηση του Αντ. Σαμαρά στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι ότι «ουσιαστικά θέλει εκλογές, γιατί επιθυμεί να γίνει πρωθυπουργός».

Αμεση ήταν η αντίδραση της Συγγρού, η οποία μέσω κύκλων απάντησε ότι «σε λίγο θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και θα γελάσει κάθε... Καμμένος, γιατί κάτι τέτοιο δεν υπήρχε και δεν ειπώθηκε στη σύσκεψη». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας πως υπήρχε καλή πρόθεση πάνω στην πρόταση που κατέθεσε, αλλά δεν συγκεντρώνονταν οι αναγκαίοι βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Τέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε τις 7 θέσεις του κόμματος που κατέθεσε στη σύσκεψη, γνωστοποιώντας πως ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με αυτές, εκτός από το ζήτημα που αφορά τις καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων και τη διαγραφή του χρέους.

«Δυστυχώς πάμε σε προεκλογική περίοδο και ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ζει με τις απειλές της κ. Μέρκελ και των τραπεζιτών ή θέλει μια Ελλάδα ελεύθερη, που με σκληρή δουλειά θα προχωρήσει στο αύριο, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Ελληνες», κατέληξε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν θα αλλάξει απόψεις κάτω από καμία πίεση.

Γιώργος Πίκουλας / ΕΘΝΟΣ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ