2012-05-16 11:34:08
Φωτογραφία για Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι...
Του Πέτρου Τρουπιώτη

«Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» λέει στο ποίημα του « οι Μοιραίοι»,o Κώστας Βάρναλης .  Και μπορει βεβαία  ο μακαρίτης ο Βάρναλης να μην είχε στο μυαλό του τα σημερινά «καραγκιοζιλίκια» των πολίτικων μας ηγετών, αλλά ο στίχος του αυτός ταιριάζει γάντι, που λέμε στα σημερινά γεγονότα.

 Ο ελληνικός λαός, σωστά ή λάθος, δεν εχει καμία , μα καμία σημασία, αποφάσισε όχι μόνον να μην. δώσει αυτοδυναμία σε κανένα κομμα, αλλά και να αναδιατάξει ετσι το πολιτικό σκηνικό που κάνεις να μην μπορει να εχει σαφή άποψη και θέση για το ποια είναι συνολικά η άποψη και η κατεύθυνση της πλειοψηφίας .

 Αλλά πέρα από αυτό, είναι σαφές ότι έστειλε ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα που λέει κάντε κυβερνηση, συνεργαζόμενοι όσο το δυνατόν περισσότεροι, για να  μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την σημερινή τραγική κατάσταση. Και παράλληλα, ένα άλλο μήνυμα. Μείνετε στο Ευρώ, μείνετε στην Ευρώπη.


 Και όμως, δυστυχώς , οι πολιτικοί μας δεν έχουν την δυνατότητα, ή δεν θέλουν, να δουν την πραγματική κατάσταση και το πραγματικό μήνυμα. Ο καθένας βλέπει τα πράγματα μέσα από τα γυαλιά που θέλει να φορεί και ετσι, μοιραία, οδηγηθήκαμε σε ενεές εκλογές.

 Και για να αποδώσουμε «τα του Καίσαρος των Καίσαρει» , την μεγαλύτερη ευθύνη για την μη συγκρότηση κυβέρνησης εχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όποιος όπως έγινε σαφές όχι μόνον δεν είχε συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα , αλλά είχε και μεγάλες εσωτερικές διαφωνίες και σε αυτό το θέμα. Και κυρίως δεν εχει διάθεση να ασκήσει κανενός είδους εξουσία. Θέλει απλώς να  αγωνίζεται   Και η αλήθεια είναι πως αν σκεφτείς πολιτικά στενά, σωστά έκαναν και τα αλλά κόμματα που ήθελαν και τον Σύριζα μέσα, ετσι ώστε να μην τον αφήσουν να κάνει ανέξοδο λαϊκισμό.

 Όμως αυτό μπορει να εχει μια λογική ως ένα σημείο. Από εκεί και μετά, πρέπει να  σκάφτεσαι πάνω από κόμματα και πολιτικες. Και να πιέζεις για κυβερνηση , εστω και αν αυτή μπορει να είναι από την αρχή τραυματισμένη.

  Και εδώ η ευθύνη ανήκει κυρίως στον κ Κουβέλη

 Ο πολίτικος που από την αρχή της  ενασχόλησης του με την πολιτική είναι υπέρ των συνεργασιών, για λόγους και εσωκομματικούς αλλά και φόβου του κόστους δεν τόλμησε να κάνει το βήμα. Δεν τόλμησε να δεχθεί να ασκήσει εξουσία. Δεν τολμησε εν τέλει να πάρει την δυνατότητα να κάνει εστω ένα από όλα όσα τα κόμματου ευαγγελίζεται.

 Και αυτή του η ατολμία, μπορει τελικά να του στοιχίσει τα πάντα ( ελπίζω όχι).

 Οι πολιτικοί μας όμως , απεδείχθησαν Δειλοί, γιατί δεν έκαναν το μεγαλο βήμα. Κανένας δεν έκανε το μεγαλο βήμα που ήταν αναγκαίο. Με πρώτους τον Σύριζα, που έκανε πίσω, τον κ Κουβελη που απλώς ισορρόπησε στην άκρη αλλά δεν προχώρησε, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που έκαναν σημειωτόν αλλά και Π Καμένο που κινήθηκε π[παράλληλα με την γραμμή.

 Όσο για το ΚΚΕ, ως συνήθως , βρισκόταν σε… άλλο γήπεδο. Πιθανόν μετείχε και σε άλλο άθλημα…

 Τώρα λοιπόν «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» οδηγούνται σε νέες εκλογές , για τις οποίες θα πρέπει από την μια να πείσουν τους ψηφοφόρους γιατί πρέπει να ξαναψηφίσουν αλλά και από την άλλη , διακινδυνεύοντας ίσως τα πάντα για την χώρα.

 Οδεύουμε λοιπόν  στις εκλογές και  «…προσμένουμε  ίσως κάποιο θάμα», που λέει και ο ποιητής στην συνεχεία του στίχου του 

[email protected]
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ