2012-05-16 08:33:03
Φωτογραφία για Η φτώχεια χτύπησε για τα καλά την πόρτα της Ιταλίας
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 23 Ευρωπαίοι στους 100 κινδυνεύουν να βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το ίδιο ισχύει για μία στις τέσσερις ιταλικές οικογένειες.

Με αφορμή τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον της Ιταλίας, η «Corriere della Sera» πραγματοποίησε ρεπορτάζ, στο οποίο παρουσιάζεται η τραγική πραγματικότητα.

Η Λορεντάνα Εσπόζιτο κι ο Γκάσπαρε Τουμινέλο είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα του φαινομένου «νεόπτωχων» που μαστίζει την Ιταλία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η 33χρονη Λορεντάνα είναι χωρισμένη και μητέρα ενός 11χρονου αγοριού που περιμένει με τρόμο την ειδοποίηση έξωσης από τον ιδιοκτήτη του μόλις 30 τετραγωνικών διαμερίσματος καθώς δε μπορεί πια να πληρώνει το υπέρογκο ποσό των 680 ευρώ για το ενοίκιο.

«Τα χρήματα που παίρνω από τη δουλειά μου ως ταμίας σε σούπερμαρκετ είναι μόλις 600 ευρώ ενώ δεν λαμβάνω ούτε τις υπερωρίες και δε μπορώ να αντεπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου. Αυτό που προσπαθώ τώρα είναι να αποκτήσω ένα διαμέρισμα στις εργατικές κατοικίες. Όμως αυτό δεν είναι απλό. Πρέπει πρώτα να μείνω στο δρόμο με το παιδί μου και μόνο τότε θα δω αν μπορέσω να αποκτήσω ένα σπίτι στις εργατικές κατοικίες», είπε η Λορεντάνα.


«Τι μέλλον να δω για το παιδί μου και για μένα;», αναρωτιέται η 33χρονη Ιταλίδα που βλέπει ακόμα και την ελπίδα μιας στέγης να εξανεμίζεται μια και από τις εργατικές κατοικίες μένουν ελεύθερα μόνο μερικές εκατοντάδες διαμερίσματα καθώς η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ