2012-05-16 06:09:03
Φωτογραφία για Οι κρεμαστοί κήποι της Νέας Υόρκης
Μέχρι και από τα 300 μέτρα ύψος θα εποπτεύουν τη γη οι νέοι υψηλότεροι... κήποι του κόσμου, που αποτελούν τη σημαντικότερη καινοτομία του νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Εντεκα χρόνια μετά την κατάρρευση από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι εργασίες για το εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα που θα αντικαταστήσει τους Δίδυμους Πύργους βρίσκονται στην τελική τους ευθεία. Στις αρχές του 2013, όταν το νέο αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα θα έχει ολοκληρωθεί, η Νέα Υόρκη θα έχει αποκτήσει έναν από τους υψηλότερους ουρανοξύστες του κόσμου, ένα πυκνό αστικό δάσος που θα περιβάλλει τα υποστυλώματα των παλαιών πύργων, καθώς και δεκάδες κήπους με την καλύτερη θέα στον κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον Πύργο 1 του νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ο οποίος έφτασε τα 541 μέτρα, ξεπερνώντας σε ύψος το θρυλικό Empire State Building. Η πραγματικά ριζοσπαστική αρχιτεκτονική πρόταση, όμως, βρίσκεται στο δεύτερο υψηλότερο κτίριο του κτιριακού συγκροτήματος. Μόλις ολοκληρωθεί, ο Πύργος 2 του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου θα έχει ύψος 411 μέτρα, ενώ στους 30 από τους 54 ορόφους του θα δημιουργηθούν νέα διαμερίσματα. Κάθε όροφος με κατοικίες θα έχει και το δικό του εσωτερικό πάρκο, όπου θα κυριαρχούν τα δένδρα, οι θάμνοι, ακόμα και τα οπωροκηπευτικά!


«Αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε τον χώρο για κάτι πιο πρωτότυπο. Τα διαμερίσματα θα περιβάλλονται από τους κήπους, οι οποίοι στην ουσία θα είναι σαν μπαλκόνια, ενσωματωμένα στο εσωτερικό του κτιρίου. Θα είναι σαν η φύση να επιστρέφει στην πόλη», δήλωσε ο Ντανιέλ Λίμπεσκιντ, επικεφαλής του αρχιτεκτονικού σχεδίου που επιχειρεί να μετατρέψει τον τόπο μαρτυρίου των αιματηρών επιθέσεων, σε νέο σημείο αναφοράς για την πόλη της Νέας Υόρκης.

Οι εσωτερικοί κήποι θα λειτουργούν σαν ένα βιοκλιματικό φίλτρο για το κτίριο, ρυθμίζοντας την εσωτερική θερμοκρασία των διαμερισμάτων και περιορίζοντας την κατανάλωση ενέργειας από κλιματιστικά και συστήματα θέρμανσης.

Συμβολισμοί

Το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου θα αποτελείται από επτά πύργους, έναν νέο κεντρικό σταθμό μέσων μαζικής μεταφοράς, στον οποίο έχει βάλει το χέρι του και ο γνωστός Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα, καθώς και ένα μουσείο, αφιερωμένο στα περίπου 3.000 θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Οι συμβολισμοί δεν θα λείπουν, καθώς ο Πύργος 1 θα ονομαστεί Πύργος της Ελευθερίας, ενώ το ύψος του, με την αμερικανική μονάδα μέτρησης, θα φθάνει τα 1.776 πόδια, παραπέμποντας στη χρονιά της διακήρυξης της αμερικανικής ανεξαρτησίας. Το πιο συμβολικό σημείο του νέου συμπλέγματος θα είναι τα ίδια τα υποστυλώματα των Δίδυμων Πύργων, τα οποία έχουν μετατραπεί σε δύο μεγάλα τετράγωνα συντριβάνια, με το νερό να ρέει προς τα κάτω. Μέχρι τις αρχές του 2014, το Σημείο Μηδέν των δύο παλαιών πύργων θα έχει πνιγεί στο πράσινο. Τα συντριβάνια θα περιβάλλονται από ένα νέο δάσος με βελανιδιές και φλαμουριές, η συνολική έκταση του οποίου θα αγγίζει τα 20 στρέμματα. Η φύτευση των δένδρων έχει ήδη ξεκινήσει και οι υπεύθυνοι πιστεύουν πως η περιοχή θα θυμίζει πραγματικό δάσος μέσα στους επόμενους 20 μήνες, όταν τα δένδρα θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ