2012-05-16 05:11:02
Φωτογραφία για Μια διαφορετική μόδα
Πριν τέσσερις μήνες περίπου είχα γράψει για μία καινούργια μόδα. Την μόδα των ερωτευμένων. Όταν την έγραφα πίστευα ότι δύσκολα θα μπορέσει μία τέτοια μόδα να ξεκινήσει στην Ελλάδα γιατί από την φύση μας ήμαστε κομπλεξικοί και σνομπάρουμε κάτι τέτοια.... Πραγματικά απ την πρώτη στιγμή μου έκανε εντύπωση αυτή η ιδέα.

Αυτή η μόδα ξεκίνησε ξαφνικά μέσα από ένα βιβλίο όταν ήρωας της ιστορίας του βιβλίου "Ho Voglia di te" ("Σε Θέλω") του Federico Mocci ξεκινάει την δική του ιστορία αγάπης με ένα ψέμα... Πείθει την κοπέλα που αγαπά για μία υποτιθέμενη παράδοση, σύμφωνα με την οποία δένουν μία αλυσίδα και ένα λουκέτο στο τρίτο φανάρι από την βορινή πλευρά της γέφυρας Ponte Milvio του Τίβερη και μετά πετάνε το κλειδί στο ποτάμι... Έτσι η αγάπη τους δένει για πάντα...Το "πάντα" είναι σχετικό και μεγάλη κουβέντα. Η παράδοση, πιθανότατα, ξεκινάει από την Κίνα και πολλοί πιθανόν να έχουν δει τέτοια λουκέτα στο Σινικό Τείχος... Το βιβλίο, όμως, του Federico Mocci, και η ταινία η οποία βασίστηκε σε αυτό, έφεραν την παράδοση στην Ευρώπη. Είχε, μάλιστα, τόση απήχηση ώστε η γέφυρα της ιστορίας έχει γίνει το σύμβολο της Αγάπης στην Ρώμη, ενώ, αντίστοιχα, πολλές άλλες γέφυρες σε διάφορες πόλεις του κόσμου έχουν γεμίσει από τέτοια λουκέτα...


Και ξαφνικά εκεί που κάνω βόλτα στην παραλία του φαλήρου στην Καβάλα επάνω στα κάγκελα εμφανίστηκε το πρώτο λουκέτο! Ε λοιπόν δεν έχει πεθάνει (τελείως) ο ρομαντισμός... Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Μέχρι χθες πίστευα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μόδα στην Ελλάδα... Η Cosmara είναι υπέρ αυτής της μόδα και περιμένουμε φωτογραφίες απ όσους το τολμήσουν στο δεν είναι τίποτα! Τόσες χαζομάρες κάνουμε σαν λαός ας κρατήσουμε το χαμόγελο και τον ρομαντισμό.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ

cosmara.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ