2012-05-16 03:35:02
Φωτογραφία για Μονεμβασιά: Έδειραν ηλικιωμένο επειδή νόμιζαν πως είναι γερμανός!
Ο λόγος για έναν 78χρονο Ολλανδό, ο οποίος μαζί με την Ελληνίδα σύντροφό του, είναι κάτοικοι Μονεμβασιάς. Όμως, η οικονομική κρίση... και ο ντόρος που επικρατεί γύρω από την αγάπη των γερμανών για την Ελλάδα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Ανδριανού Βάντεμπεργκ το εξιλαστήριο θύμα.

Βλέπετε, δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις βγάλει ένα πρωινό τα σκυλιά σου βόλτα και ξαφνικά να βρίσκεσαι αιμόφυρτος στην άμμο Δύο Έλληνες ηλικίας 45 και 48 ετών, επιτέθηκαν στον Ολλανδό άντρα, με το πρόσχημα πως είναι γερμανός και δεν δίνει δεκάρα για την Ελλάδα. Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο σαν να λέμε…

«Εδώ είναι Ελλάδα και δεν είναι όπως την παρουσιάζεται», φώναζαν έξαλλοι οι επιβαίνοντες στο αγροτικό αυτοκίνητο, λίγο πριν ρίξουν μια πέτρα στο κεφάλι του άτυχου Ολλανδού και αυτός πέσει κάτω.

Μάταια ο ίδιος προσπαθούσε να τους εξηγήσει πως είναι ολλανδός, αφού το μίσος τους είχε κυριεύσει και συνέχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και μπουνιές.


Όταν αυτοί έφυγαν, ο ίδιος σηκώθηκε και προσπάθησε να πάει στη γυναίκα του. Ένας συγγενής της τον πρόλαβε και την ειδοποίησε: «Τα ρούχα του γέμισαν αίμα. Εκείνη την στιγμή βλέπω το αγροτικό να γυρνά. Ήταν και οι δυο τους μέσα. Ο ένας προσπάθησε να ανοίξει πάλι την πόρτα, αλλά τον συγκράτησε ο άλλος. Έλεγαν ξανά τα ίδια. Έδειχναν μεθυσμένοι. Καθώς έφευγαν, έσπασαν το φανάρι του αυτοκινήτου», τονίζει η γυναίκα του στο «Έθνος» και συνεχίζει:

«Τρέμει η ψυχή μου μήπως κάτι περισσότερο υπάρχει πίσω από αυτό. Φοβόμαστε για τη ζωή μας. Ποιος μπορεί να μου εγγυηθεί ότι είμαστε ασφαλείς. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα φύγουμε, αλλά θα δείξει παρακάτω πώς θα είναι η ζωή μας»…
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ