2012-05-16 01:02:29
Φωτογραφία για Η τελευταία ελπίδα, ας μην πάει χαμένη... σχολιάζει αναγνώστης
Λίγες μέρες μετά τα αποτελέσματα των εκλογών... Και αυτό που επικρατεί στο μυαλό μου είναι μια απογοήτευση, μια άρνηση του να... ασχοληθώ με τα τεκταινόμενα και μια απάθεια που με οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα. Οι έλληνες δεν ενδιαφέρονται για το καλό της πατρίδας και την εξέλιξη της αλλά για την τιμωρία μόνο των πολιτικών που δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Είναι στιγμές που αισθάνομαι ότι αυτές οι επιλογές με διώχνουν απ τη χώρα μου, δεν με αφήνουν να εκφραστώ και να παλέψω.

Οι απόψεις μου είναι αμιγώς φιλελεύθερες και μεταρρυθμιστικές. Πιστεύω ότι οι απόψεις αυτές αν εφαρμοζόντουσαν έστω και στο ελάχιστο θα μπορούσαμε, εμείς η νέα γενιά να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Όμως η νέα γενιά του τόπου αντί να σκεφτεί λογικά και ψύχραιμα αποφάσισε να στηρίξει ακροδεξιά και ακροαριστερά κόμματα, πολιτικές που δεν οδηγούν πουθενά.

Πιστεύω οτι τον νέο άνθρωπο σήμερα τον ενδιαφέρουν τρία κυρίως πράγματα:


Να έχει ένα ευέλικτο και μικρό κράτος σύμμαχο στις επιλογές του και στη καθημερινότητα του και όχι να το θεωρεί κατασταλτικό παράγοντα παραμονής στη χώρα

Να μπορεί να βρεί μια αξιοπρεπή δουλειά σύμφωνα με τις σπουδές του και τα προσόντα του μέσω αξιοκρατικών διαδικασιών και όχι μέσω πελατειακών σχέσεων και πρακτικών

Να έχει ο νέος σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις τις χώρας. Να μπορεί το “εγώ” του, η δική του προσπάθεια και δημιουργικότητα να βοηθά στην ανάπτυξη και ευημερία της χώρας.

Για μένα οι εκλογές αυτές συνοδεύτηκαν απο πολλές ελπίδες για αλλαγές, για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα εκσυγχρόνιζαν το κράτος, θα με έκαναν σύμμαχο σ' αυτή τη προσπάθεια και θα με “κράταγαν” στη χώρα μου. Αλλά δυστυχώς απογοητεύτηκα σχεδόν απο όλους...

Πρώτα απ' όλα, απο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που μόνο του μέλημα σ' αυτές τις εκλογές ήταν να τιμωρήσει τα κόμματα που του έκοψαν μέρος του εισοδήματος τους, όχι όμως επιλέγοντας κόμματα που πιστεύουν ότι η ανάκαμψη της χώρας μπορεί να έρθει μέσω αλλαγών και μεταρρυθμίσεων αλλά διαλέγοντας κυρίως κόμματα Αντιευρωπαϊκά. Και αναρωτιέμαι τι μέλλον μπορεί να έχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη μόνη της; Θα μπορούσε μιαν κλειστή Ελλάδα να έχει μέλλον; Προφανώς και όχι... Αλλά ο ελληνικός λαός δεν έχει καταλάβει πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι αλλαγή νοοτροπίας, νέες ιδέες, φιλελεύθερες, μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και κατάργηση όλων εκείνων των παθογενειών του παρελθόντος που μας οδήγησαν μεχρι εδω.

Απο την άλλη μεριά όμως, η απογοήτευση μου ήρθε και από τους ανθρώπους που έχουμε τα ίδια πιστεύω και τις ίδιες αξίες οι οποίοι δεν κατάφεραν να συστρατευτούν. Αυτή η διάσπαση όμως δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Ο μικρός σε ποσοστό, αλλα μεγάλος σε δύναμη ιδεών χώρος μας δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί απο κανένα κίνημα στην παρούσα Βουλή, αφήνοντας μας εκτός απ' την άμεση πρωταγωνίστηση στα τεκταινόμενα της χώρας αυτή τη τόσο κρίσιμη και μοναδική στιγμή για την πατρίδα.

Γνωρίζω και καταλαβαίνω πως αυτη η διάσπαση οφείλεται και σε "συμφέροντα" πολλών να δείξουν ότι και μόνοι τους μπορούν να τα καταφέρουν. Δυστυχώς όμως σπανια μια ατομική προσπάθεια έχει το αποτέλεσμα που αναμένουν και ελπίζουν οι πρωταγωνιστες, ιδίως όταν ένας τέτοιος μικρός χώρος διασπάται.

Εγώ σαν νέος σ'αυτές τις εκλογές στήριξα την ΔΗΣΥ.

Γιατί πιστεύω ότι είναι ενας πολιτικός φορέας που έχει μάθει απ' τα λάθη του παρελθόντος, αφήνει σημαντικό περιθώριο για την είσοδο νέων ανθρώπων στη πολιτική αλλά παράλληλα διαθέτει και την εμπειρία που έιναι απαραίτητη.

Γιατί παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και φιλελεύθερο πρόγραμμα που πάει κόντρα στην μέχρι τώρα παραδοσιακή πολιτική που μας οδήγησε σε αυτό το σημείο και κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό στην Ευρώπη

Γιατί είδα ανθρώπους με ιστορία, γνώσεις και κύρος που δεν εξυπηρετούν κανένα συμφέρον και δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν να συστρατεύονται με την ΔΗΣΥ. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου μακρυά απ την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων για μια καλύτερη Ελλάδα.

Ήλπιζα ότι ο αριθμός αυτών των ανθρώπων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αλλα τελικά όπως μου είπε ενας αξιότιμος καθηγητής "όταν επιτυχημένοι άνθρωποι φθάνουν στο σημείο να αυτολογοκρίνονται έχουν βαδίσει πάρα πολύ μακρυά στο δρόμο προς τη δουλεία" γεγονός που δεν τους προσφέρει την διαύγεια να σκεφθούν λογικά και να αποφασίσουν προς όφελος της χώρας.

Ελπίζω πως ακόμη και τώρα την τελευταία στιγμή ΟΛΟΙ μαζί, όλες οι φιλελεύθερες δυνάμεις θα συστρατευτούν για το συλλογικό καλό και την πρόοδο αυτής της χώρας.

Αφού όλες οι αλλες δυνάμεις της χώρας μας έδειξαν πως πάνω απ'όλα βάζουν τα συμφερόντα τους και όχι το καλό της χώρας

Λ.Π.Σ - Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ