2012-05-15 20:09:09
Φωτογραφία για Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΟΛΑΝΤ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η κατάσταση στην Ελλάδα πρόκειται να συζητηθεί κατά την «επίσημη πρώτη» του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο. Αναχωρώντας για τη Γερμανία ο Ολάντ δήλωσε πως σκοπεύει να συζητήσει με την Γερμανίδα καγκελάριο όσα μπορούν να κάνουν για να βρουν από κοινού λύσεις, ώστε να μην θεωρείται η λιτότητα ως κάτι μοιραίο, να επιστρέψει η ανάπτυξη και να επιδειχθεί μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε σχέση με την ανησυχία που δημιουργεί η κατάσταση στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο δίκτυο TF1 λίγα λεπτά πριν την αναχώρησή του ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ανεβαίνω στο αεροπλάνο για να συναντήσω την Γερμανίδα Καγκελάριο σκοπεύοντας να της πω αυτό που σκέφτομαι για τη σοβαρότητα της κατάστασης. Να συζητήσω μαζί της για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βρούμε από κοινού λύσεις, ώστε να μην θεωρείται η λιτότητα ως κάτι μοιραίο, για να επιστρέψει η ανάπτυξη και για να δείξουμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη σε σχέση στην ανησυχία που μας δημιουργεί η κατάσταση στην Ελλάδα».


Το γεγονός ότι επισκέπτεται την Γερμανίδα Καγκελάριο την ίδια μέρα της ορκωμοσίας του, ερμηνεύεται από τους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές ως ενδεικτικό «του επείγοντος» με το οποίο αξιολογεί ο Φρανσουά Ολάντ την κατάσταση στην Ευρώπη.

Η σημερινή συνάντηση αναμένεται ότι θα εξελιχθεί σε φιλική ατμόσφαιρα ως μία «συνάντηση γνωριμίας», παρόλο που θεωρείται ότι ο καθένας θα θελήσει να οριοθετήσει τις κόκκινες γραμμές στην πολιτική του που δεν θα θελήσει να υπερβεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ