2012-05-15 18:47:04
Φωτογραφία για Μία διασφάλιση αξίας 10 δισ. ευρώ έως τις νέες εκλογές
Η διασφάλιση του αποθεματικού των περίπου 10 δισ. ευρώ, για το επόμενο κρίσιμο δίμηνο και συγκεκριμένα έως το τέλος Ιουλίου, φαίνεται αυτή τη στιγμή να αποτελεί... το μόνο παρήγορο σημείο μέσα στην πολιτική και οικονομική αναταραχή που μαίνεται στη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης φέρεται να δεσμεύτηκε απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους, ότι τα 4,2 δισ. της τελευταίας δόσης θα πάνε όπου δει, δηλαδή, όπου υπάρχει άμεση ανάγκη, για να καλυφθούν τρέχουσες ανάγκες. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά και οι πιστωτές της χώρας, οι οποίοι παράλληλα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα της οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Αυτό πρακτικά επίσης συνεπάγεται ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας διασφαλίζει τον απαιτούμενο χρόνο για να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις που θα λύσουν το κυβερνητικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής.

Εκτός, βεβαίως, ενός πολύ σοβαρού απροόπτου, που ποτέ δεν μπορεί να αποκλεισθεί, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές εξαιρετικά ευαίσθητες συνθήκες. Το πιθανότερο, ωστόσο, είναι ότι οδεύουμε προς νέες εκλογές, στα μέσα Ιουνίου. Οπότε, τα 10 δισ. ευρώ, θα είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμα.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ