2012-05-15 18:33:51
Φωτογραφία για Αρης Σπηλιωτόπουλος: Η λογική έδωσε τη μάχη της και έχασε
Ο Βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας σήμερα, στον  ΣΚΑΪ 100,3 στην εκπομπή της Σ. Κοσιώνη, μεταξύ άλλων τόνισε: "Η λογική έδωσε τη μάχη της και έχασε."

Οι καταστάσεις που ζούμε είναι αποτέλεσμα του πολυκερματισμού, που οφείλεται βεβαίως στη δικαιολογημένη αγανάκτηση, δικαιολογημένη οργή αλλά κυρίως σε ένα γεγονός: αν κάτι ηττήθηκε σε αυτές τις εκλογές, αυτό είναι η λογική. Η λογική έδωσε τη μάχη της και έχασε. Έχουμε ένα καινούριο δεδομένο, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί ιστορικές αλλαγές. Ζούμε πλέον σε άλλη εποχή. Στην εποχή της μεταλογικής, του υπερρεαλισμού- ενδεχομένως και πολιτικού υπερρεαλισμού.

"Εάν φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητούμε την ειλικρίνεια του ύπατου θεσμικού αξιώματος στη χώρα μας και του προσώπου που ενσαρκώνει αυτό το θεσμό, τότε δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σ' αυτό τον τόπο."

Υπάρχει ένα έγγραφο το όποιο, όπως λένε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί-δεξιοί και αριστεροί- πήραν απ' την Προεδρία της Δημοκρατίας
. Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω ότι είναι υπαρκτό. Ούτε πλαστογραφημένο είναι, ούτε ψεύτικο, διότι διαφορετικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα το μοίραζε στους πολιτικούς αρχηγούς. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι το έγγραφο δεν ανταποκρίνεται σε κάποια πράγματα. Εάν φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητούμε την ειλικρίνεια του ύπατου θεσμικού αξιώματος στη χώρα μας και του προσώπου που ενσαρκώνει αυτό το θεσμό, τότε δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σ' αυτό τον τόπο. Το ότι διέρρευσε είναι άλλο θέμα. Σ' αυτές τις μέρες που όλα κυκλοφορούν με ταχύτητα, απ' τη στιγμή που έχει δοθεί ένα έγγραφο σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς προς μελέτη είναι και εύκολο να διαρρεύσει. Το ζητούμενο δεν είναι αν διέρρευσε. Το ερώτημα είναι αν το έγγραφο αυτό έχει ουσία και αν η ουσία μπορεί να διευκολύνει τις πολιτικές εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να παίζουμε θέατρο σκιών, το οποίο δυστυχώς προκαλεί τη νοημοσύνη του κόσμου και εξοργίζει τους πολίτες ακόμα περισσότερο. Οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και εξαιρετικά κρίσιμες. Αν το έγγραφο περιέχει κάποιους όρους συνεργασίας, είναι στο χέρι των πολιτικών αρχηγών για το αν θα συμφωνήσουν ή όχι. Κι αν είναι να σώσουν τη χώρα, ας τη σώσουν. Θα είναι αστείο κάποια στιγμή και για τον ιστορικό του μέλλοντος να συζητάμε ότι εξ' αιτίας της διαρροής ενός εγγράφου, η χώρα να αφεθεί στον κατήφορο της.

"Με πείσματα πολιτική δεν γίνεται. Χρειάζεται μια σοβαρότητα."

Η χώρα μας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια λεπτή κλωστή δεν πρέπει να κινδυνεύσει περαιτέρω. Με πείσματα πολιτική δεν γίνεται. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά, τα οποία πείσμωσαν και λένε, αφού διέρρευσε το έγγραφο δε συζητούμε ή θα μπλοκάρουμε τις όποιες εξελίξεις. Εδώ χρειάζεται μια σοβαρότητα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη. Ο επιχειρηματικός κόσμος αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες .Οι εξαγωγικές εταιρείες αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Ο τόπος παραμένει ακυβέρνητος εδώ και πολλές μέρες. Οι εξελίξεις τρέχουν και μαζί με τις εξελίξεις τρέχουν και οι υποχρεώσεις που έχει το κράτος απέναντι στους πολίτες, στις εταιρείες, στους δανειστές. Έξω ετοιμάζεται ένα κλίμα ενδεχόμενης αποβολής της Ελλάδας απ' το ευρώ. Κάτι το οποίο η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έδειξε να μην το επιθυμεί. Τι είπαν οι πολίτες «καθίστε όλοι και συνεργαστείτε». Εμείς ως δημοκρατικό κόμμα σεβόμαστε απόλυτα τη λαϊκή ετυμηγορία και λέμε ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε οποιαδήποτε λύση. Θέλει η Αριστερά να κάνει κυβέρνηση; Εδώ είμαστε για να δώσουμε αυτή τη δυνατότητα. Πρώτη φορά ακούγεται σ' αυτή τη χώρα το εκπληκτικό επιχείρημα 'δεν θέλω να κυβερνήσω'. Συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία, παίρνω την ευθύνη που μου αναλογεί αλλά αρνούμαι να συμμετέχω ή να πάρω μόνος μου την ευθύνη σχηματισμού κυβέρνησης. Τότε γιατί κατεβαίνεις στις εκλογές; Τι ταλαιπωρείς τον κόσμο;
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ