2012-05-15 14:12:11
Φωτογραφία για Ενόχληση στην Αυστρία από τις δηλώσεις Φέκτερ για την Ελλάδα
Η αυστριακή κυβέρνηση δεν συζητά μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την ωμή παρέμβαση της υπουργού Οικονομικών Μαρίας Φέκτερ στα εσωτερικά της χώρας.

Θέμα συζήτησης είναι μόνον το πώς Αυστρία και Ελλάδα θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, σημείωσε ο κ. Φάιμαν, συμπληρώνοντας πως σημασία έχει να γίνει η Ελλάδα ανταγωνιστική.

Νωρίτερα η Φέκτερ εξέφρασε την «έκπληξή» της για τον πιθανολογούμενο σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων στην Ελλάδα. «Εκείνο που με εκπλήσσει ιδιαίτερα είναι το ότι δεν θα παραμείνει στην εξουσία η τωρινή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά θα έλθουν και πάλι νέα πρόσωπα, μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών και θα πρέπει και πάλι να ξεκινήσουμε από τον Αδάμ και την Εύα και να εξηγούμε πώς πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία», είπε λίγο πριν τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.


Αιχμές κατά της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών άφησε και ο υφυπουργός Οικονομκών της χώρας Αντρέας Σίντερ (του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος), καθώς ανέφερε ότι είναι σημαντικό οι πολιτικοί να αποφεύγουν τα περιττά σχόλια και να υπάρχει γενικά αυτοσυγκράτηση. Σύμφωνα με τον κ. Σίντερ, μια έξοδος από το ευρώ δεν λύνει το πρόβλημα ούτε για την Ελλάδα ούτε και για την Ευρώπη΄.

Από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του Λαικού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, προφανώς ενοχλημένος από τις τοποθετήσεις της υπουργού του κόμματός του επισήμανε ότι μόνον η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει αποχώρησή της από την Ευρωζώνη.

Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση προς τα ελληνικά κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης και να μην οδηγήσουν τη χώρα σε νέες εκλογές, ενώ υπενθύμισε πως οι όροι για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας είναι γνωστοί και πρέπει να τηρηθούν.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ