2012-05-15 09:37:23
Φωτογραφία για Αλλαγή φρουράς στα Ηλύσια Πεδία
Η μεγάλη ημέρα έφτασε για τον Φρανσουά Ολάντ. Σήμερα το πρωί στις 11 (ώρα Ελλάδας) ο μεγάλος νικητής της 6ης Μαΐου θα βρεθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, για να ορκιστεί και επισήμως νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής μεταξύ του απερχόμενου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του νέου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, "θα κωδικοποιηθεί" διατηρώντας συνάμα "προσωπικά και συμβολικά χαρακτηριστικά" όπως έχει δηλώσει ο συνεργάτης και εκπρόσωπος του Ολάντ, Πιέρ Μοσκοβιτσί. Με λίγα λόγια, θα είναι μια λιτή, σεμνή τελετή, μετά από αίτημα του ίδιου του Ολάντ.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο νέος πρόεδρος θα παραλάβει το ειδικό περιδέραιο που αποτελείται από συνδεδεμένα μεταξύ τους μετάλλια, χαραγμένα με τα ονόματα των προηγούμενων προέδρων. Οι εικόνες που θα παρακολουθήσουμε θα είναι αντίστοιχες της 16 Μαΐου του 2007, όταν ορκιζόταν Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Νικολά Σαρκοζί...


Σίγουρα, στο πλευρό του νέου προέδρου θα βρίσκεται και η επί χρόνια σύντροφός του – και πλέον πρώτη κυρία της Γαλλίας - Βαλερί Τριερβερέλ αλλά όχι τα 4 παιδιά του Ολάντ. "Τα παιδιά μας δεν θα είναι παρόντα στην τελετή ορκωμοσίας, επειδή πιστεύουν ότι δεν έχουν θέση στο προεδρικό μέγαρο" δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην σύζυγος και μητέρα των παιδιών του Ολάντ, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας, ο νέος πρόεδρος θα ανακοινώσει και την σύνθεση της κυβέρνησης του. Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του Ολάντ, πρώτο θα ανακοινωθεί το όνομα του πρωθυπουργού ενώ, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, η νέα κυβέρνηση της Γαλλίας θα έχει "εξ' ολοκλήρου στελεχωθεί".

Το "Salon doré" (το Χρυσό Δωμάτιο) θα είναι στο εξής το γραφείο του νέου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Στην συνέχεια, ο ορκισμένος πλέον πρόεδρος θα αναχωρήσει για το πρώτο του επίσημο ταξίδι ως αρχηγός κράτους στο εξωτερικό.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα μεταβεί το απόγευμα στο Βερολίνο όπου θα τον υποδεχθεί η Ανγκελα Μέρκελ. Ακριβώς την ίδια διαδρομή είχε ακολουθήσει το 2007 και ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του ως ηγέτη της Γαλλίας στο Βερολίνο, για συνομιλίες με την Γερμανίδα καγκελάριο .
24wro
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ