2012-05-15 01:47:07
Φωτογραφία για Βάζουν... πλάτη για τα δικαιώματα - Δεν απεργούν στην ΕΑΣΗ
Πνεύμα υπευθυνότητας, συνέπειας και συλλογικής δουλείας για την εξυπηρέτηση των αγροτών του Ηρακλείου διακατέχει τους συνεταιριστικούς υπαλλήλους της ΕΑΣΗ, οι οποίοι πήραν κυριολεκτικά πάνω τους την υπόθεση ενεργοποίησης των δικαιωμάτων που κινδυνεύει να τιναχτεί στον "αέρα".

Παρά την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό τους όργανο μετά το "ναυάγιο" για την υπογραφή με την ΠΑΣΕΓΕΣ νέας κλαδικής σύμβασης εργασίας οι εργαζόμενοι της Ένωσης Ηρακλείου αποφάσισαν να δουλέψουν κανονικά αύριο και μεθαύριο για να εξυπηρετήσουν τους αγρότες και να ολοκληρώσουν την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.

Είναι βέβαια γεγονός ότι οι 60 συνολικά εργαζόμενοι στην Ένωση Ηρακλείου έχουν δουλεύουν στην Ενεργοποίηση των Δικαιωμάτων εργάζονται εδώ και πολλές ημέρες πέρα του ωραρίου τους ακόμα και τα Σάββατα για να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν βάση του προγραμματισμού της οργάνωσης.


Είναι δε ενδεικτικό ότι μόνο σήμερα οι υπάλληλοι της ΕΑΣΗ εξυπηρέτησησαν συνολικά 928 αγρότες ολοκληρώνοντας το φάκελο για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.

Υπογραμμίζεται ότι η προθεσμία για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων εκπνέει αύριο και οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣΗ πρέπει να επιδοθούν σε ένα πραγματικό αγώνα δρόμου για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες και να μην κινδυνεύσει ούτε ένας από τους 50.000 αγρότες που ανήκουν στην οργάνωση να αποκλεισθούν από την ενιαία ενίσχυση.

Συνάντηση με την διοίκηση

Στο μεταξύ αύριο έχει προγραμματιστεί και συνάντηση των εκπροσώπων του Εργασιακού Σωματείου με την διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου με σκοπό να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι μετά την άρνηση της ΠΑΣΕΓΕΣ να προχωρήσει στην υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας κρατώντας σε ομηρία τους εργαζόμενους στις συνεταιριστικές οργανώσεις ανά την χώρα.

Στην αυριανή συνάντηση αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση όλα τα ενδεχόμενα είτε η υπογραφή επιχειρησιακής είτε ατομικής σύμβασης, καθώς η μείωση του μισθολογικού κόστους για την ΕΑΣΗ.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ