2012-05-14 21:42:09
Φωτογραφία για Το plan b της ΕΕ για την Ελλάδα και τι προβλέπει
Το περίφημο plan b της ΕΕ, σχετικά με την ελληνική περίπτωση, υπάρχει και μάλιστα όπως ψιθυρίζεται στους διαδρόμους... των Βρυξελλών είναι αρκετά σκληρό ως προς το περιεχόμενο του.

Η βασική του πρόβλεψη κάνει λόγο για διακοπή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που από τη δική μας πλευρά τεθεί μετ' επιτάσεως το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και αλλαγή των βασικών του προβλέψεων. Αυτό πρακτικά οδηγεί στραγγαλισμό της εναπομείνασας λειψής ρευστότητας και αυτομάτως την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση άτακτης χρεοκοπίας. Καθώς, χωρίς την έξωθεν βοήθεια, είναι αποδεδειγμένο ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανελαστικές υποχρεώσεις της και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να τις καλύψει. Με ό,τι βεβαίως κάτι τέτοιο συνεπάγεται, εντός κι εκτός συνόρων.

Εννοείται ότι το τέλος αυτής της πορείας θα ήταν η έξοδος της χώρας από το ευρώ, προοπτική που ως εφιάλτης ξαναφαίνεται στην άκρη του τούνελ, προκαλώντας πολύ μεγάλη ανησυχία στις αγορές. Το χειρότερο είναι πως όσο η σημερινή πολιτική ρευστότητα εντείνεται, τόσο η πιθανότητα για ενεργοποίηση αυτού του σεναρίου αυξάνει.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ