2012-05-14 20:27:43
Φωτογραφία για Άφησαν να καταστραφεί το το πιο σημαντικό ξύλινο κτήριο της Ευρώπης
Καμπανάκι για βοήθεια από την τουρκική... κυβέρνηση προκειμένου να επισκευαστεί το κτήριο του  Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στην Κωνσταντινούπολη, το σημαντικό και μεγάλο ξύλινο κτήριο της Ευρώπης,  χτυπάει ο  Γενικός Δ/ντης Εκδοσης της εφημερίδας «Απογευματινή» που εκδίδεται στην Πόλη.

« Κοιτάξτε τις φωτογραφίες από την εποχή που τα παιδιά μας βγήκαν από το κτήριο αυτό και στην συνέχεια κοιτάξτε την σημερινή κατάστασή του. Για να μπορέσετε σήμερα να μπείτε σε αυτό το κτήριο χρειάζεται να ξοδέψετε 50 εκ δολ , ή μπορείτε να το κατεδαφίσετε και να κατασκευάσετε ένα κτήριο με 5-10 εκ δολ το οποίο θα φέρει κέρδη , αλλά αυτό θα είναι έγκλημα». Ο κ.  Βασιλειάδης τόνισε πως θα πρέπει το κτήριο αντί να κατεδαφιστεί, να δοθεί και πάλι σε αυτό η ίδια μορφή και να ανακαινιστεί , αλλά αναρωτήθηκε για το ποιος θα διαθέσει 50 εκ δολ. και πρόσθεσε: « Δεν έχει απομείνει ποίμνιο έτσι ώστε το Πατριαρχείο να μαζέψει από αυτούς.


Μέχρι σήμερα δεν συγκεντρώθηκε κανένα ποσό. Εκείνοι που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν αντιμετωπίζουν κρίση. Η μοναδική έξοδος είναι να βοηθήσει η κυβέρνηση», είπε στην Bugun.

Ο κ Βασιλειάδης θύμισε ότι το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου  επεστράφη στο Πατριαρχείο τον Νοέμβριο του 2010.

Πάντως έδωσε και μια άλλη διάσταση στο θέμα ο ομογενής:  Ο κ. Βασιλειάδης αναφορικά με την επιστροφή των κοινοτικών Ευαγών Ιδρυμάτων από την Γενική Δ/νση Βακουφίων είπε ότι είναι θετικό βήμα αλλά δεν είναι αρκετό και πρόσθεσε:

« Η Τουρκία θα πρέπει να ανοίξει τις πόρτες της τουλάχιστον σε 13.000 άτομα που επιθυμούν να έρθουν στην θέση των 13.000 Ρωμιών που είχαν απελαθεί κατά το παρελθόν . Θα πρέπει στα άτομα αυτά να δοθεί άδεια παραμονής και εργασίας. Θα πρέπει επίσης να επιτραπεί να σπουδάζουν τα παιδιά τους στα σχολεία μας. 

prionokordela.gr 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ