2012-05-14 18:26:32
Φωτογραφία για ΠΑΣΟΚ υπό πολιτική εκκαθάριση...!!!
Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Οικονομολόγου - Δημοσιογράφου

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε απλά μια εκλογική μάχη, όπως συνήθως συμβαίνει στις αστικές δημοκρατίες. Δεν ηττήθηκε επειδή εφθάρη από τα χρόνια εξουσίας, είτε μια πολιτική του, συγκυριακά, κρίθηκε αντιλαϊκή, είτε κάποια διάσπαση το κατέστησε μειοψηφία. Το ΠΑΣΟΚ, βγαίνει πολιτικά ταπεινωμένο, ανυπόληπτο, ασυνεπές, αναξιόπιστο, αν όχι και εθνικά προδοτικό.

Το πράσινο στελεχιακό προσωπικό κρίνεται ως τεχνοκρατικά ελλειμματικό, πολιτικά ανακόλουθο, κομματικά σκελετωμένο, κοινωνικά απωθητικό, ιδεολογικά άχρωμο, οικονομικά λερωμένο κι εν τοις πράγμασι φθαρμένο αν όχι και πλήρως διεφθαρμένο. Ο πρόεδρος του κινήματος, Βαγγέλης Βενιζέλος, παρά την βαριά ήττα που υπέστη, δεν αμφισβητείται επ ουδενί. Κι αυτό γιατί ουδείς φιλόδοξος ή ριψοκίνδυνος σύντροφός του θα ήθελε να άρει τον σταυρό του πολιτικού και κομματικού μαρτυρίου
. Αντίθετα, εγκαταλείπεται από τους μέχρι χθες κορυφαίους, σε μια πολύ δύσκολη έως και πολιτικά μοιραία φάση στην ιστορία της παράταξης. Οι καλά γνωρίζοντες, τα συμβαίνοντα στην Ιπποκράτους, παραδέχονται ότι πολλοί πρώην κορυφαίοι υπουργοί αλληθωρίζουν προς άλλα σχήματα των όμορων ιδεολογικών χώρων, είτε λαμβάνουν μέρος σε συζητήσεις, σε ακριβά στέκια των βορείων προαστίων, για τη δημιουργία νέου κόμματος στο πνεύμα πάντα του μνημονίου που πλήρως συμμερίζονται και με φίλο ευρωπαϊκούς ( τάχα ) προσδιορισμούς…!!! 

                         Επιχείρηση διάχυσης της ευθύνης

          Από τον περασμένο Οκτώβρη, μετά την πτώση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, - με το περιβόητο δημοψήφισμα και το διεθνή διασυρμό στην σύνοδο κορυφής των Καννών -,  το ΠΑΣΟΚ καταβάλλει απεγνωσμένες προσπάθειες διάχυσης των κυβερνητικών του ευθυνών σε όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

          Πρώτο θύμα υπήρξε η Νέα Δημοκρατία κι ο Αντώνης Σαμαράς.

          Η συμμετοχή των γαλάζιων στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου καταμέρισε αναλογικά και στην γαλάζια παράταξη τις αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου. Τα αποτελέσματα είναι εύγλωττα και τα ανέδειξαν με περισσή σαφήνεια οι κάλπες της περασμένης Κυριακής. Η Νέα Δημοκρατία οδηγήθηκε στις εκλογές διασπασμένη ιδεολογικά, ψυχικά και κομματικά , συρρικνώθηκε σε ποσοστά γύρω στο 18% κι ο Αντώνης Σαμαράς αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα εσωκομματικής αμφισβήτησης.

          Ένα παρόμοιο πολιτικό παιγνίδι διάχυσης των δικών του κυβερνητικών ευθυνών προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να παίξει και με την ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου δείχνει να μην…, «τσιμπάει»…!!!  Η ΔΗΜΑΡ, δέχεται αφόρητες πιέσεις, - όπως ακριβώς δέχτηκε κι η Νέα Δημοκρατία τον περασμένο Οκτώβριο -, να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία προκειμένου η χώρα να μην οδεύσει και πάλι σε εκλογές.      

             Ήδη, ο βουλευτής της Γιάννης Πανούσης δηλώνει, ότι..., θα ήταν εκτρωματική μια κυβέρνηση χωρίς και τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ανεδείχθη δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη και αναδεικνύει τα αντιμνημονικά αισθήματα του εκλογικού σώματος. Μια ενδεχόμενη υποχώρηση του κ. Κουβέλη με αντάλλαγμα την πρωθυπουργία θα επέφερε πλήγμα στο νεότευκτο κόμμα του ανάλογο με εκείνο που υπέστη η Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη με τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.    

                   Ο Βενιζέλος τα αλλάζει όλα εντός ΠΑΣΟΚ

            Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται εισηγήσεις να επανιδρύσει το κίνημα. Μια επανίδρυση θα σήμαινε ... “διάλυση” του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτικό συνέδριο με εγγραφές μελών από μηδενική βάση, διατήρηση του ονόματος και συνέδριο επανίδρυσης, πρόσκληση σε όσους κατά καιρούς διαφοροποιήθηκαν κι απομακρύνθηκαν όπως κι άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους (πχ Δημοκρατική Αριστερά) για τη συγκρότηση ενός ενιαίου κόμματος της δημοκρατικής παράταξης. Το άνοιγμα της νέας παράταξης θα αρχίζει από τις παρυφές της προοδευτικής δεξιά και θα φθάνει μέχρι και τα όρια της κομμουνιστικής αριστεράς. Μύχιος στόχος των εμπνευστών του εν λόγω σχεδίου είναι φυσικά κι η αποδυνάμωση αν όχι κι η πλήρης απορρόφηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, που ανεδείχθη σε αξιωματική αντιπολίτευση με τις κάλπες της περασμένης Κυριακής είναι ο μεγάλος ενδοπαραταξιακός αντίπαλος της Ιπποκράτους. Οι πράσινοι επιτελείς δεν κρύβουν τους φόβους τους για τον κίνδυνο απορρόφησής της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

         Ο Ευάγγελος  Βενιζέλος κι οι επιτελείς του θορυβήθηκαν τα μέγιστα από την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της εταιρείας  Marc για τον ALPHA, η οποία  στην εκτίμηση ψήφου σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,7%, έντεκα μονάδες παραπάνω από το ποσοστό που συγκέντρωσε στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Αύξηση εμφανίζει, στην εκτίμηση ψήφου, και η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 20,3%, ενώ το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει πτώση μισής μονάδας, υποχωρώντας στο ιστορικό χαμηλό ενός 12,6%. Πάντα στην εκτίμηση ψήφου σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, ελαφρώς μειωμένα είναι και τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ενώ, χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν στις εκλογές έχουν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, αλλά και η Δημοκρατική Αριστερά. Το ίδιο ισχύει για το ΛΑ.Ο.Σ., τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Η μόνη δύναμη που δείχνει να έχει συνεχώς αυξανόμενη απήχηση στην ελληνική κοινωνία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα...!!!

                   Δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

        Με όσα παραπάνω εκτέθηκαν, είναι εύλογο οι επιτελείς της Ιπποκράτους να θεωρούν πολιτικό κατακτητή και δη προ των κομματικών τειχών τους ευρισκόμενο, τον ΣΥΡΙΖΑ, κι άρα να του επιτίθενται με πρωτοφανή δριμύτητα.

         Στην αιχμή του πράσινου δόρατος θα είναι…, α . η ευκαιρία που έδωσε η κοινωνία στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αλλά βρήκε απροετοίμαστη την ηγεσία του, β . η διαφορετική γλώσσα που χρησιμοποιεί η Αλέξης Τσίπρας, μία στο εσωτερικό κι άλλη μια στο εξωτερικό ακροατήριο, γ . ο πολιτικός καιροσκοπισμός να οδηγήσει και πάλι την χώρα στις εκλογές για να αυξήσει τα ποσοστά του, και φυσικά δ . η πολιτική Τσίπρα οδηγεί την Ελλάδα στη δραχμή με όλες τις αρνητικές συνέπειες…!!!

            Κατά πόσο θα βρει πρόσφορο πολιτικό έδαφος η παραπάνω επιχειρηματολογία θα δείξουν τα αποτελέσματα της επόμενης κάλπης…!!!
   
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ