2012-05-14 16:25:18
Φωτογραφία για Ακόμη ένας... γύρος στη μάχη για τις λεωφορειολωρίδες
Νέες λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη στα τέλη καλοκαιριού

«Μύλος» γίνεται και πάλι με τις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης και την είσοδο ή όχι των ταξί σε αυτές Το θέμα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής» με αφορμή τις νέες λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας των αστικών που θα κατασκευάσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την εκχώρηση της σχετικής αρμοδιότητας από το υπουργείο Υποδομών.

Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι ταξιτζήδες, οι οποίοι αρνούνται ακόμη και να συζητήσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο που δεν θα τους επιτρέπει να κυκλοφορούν μέσα στις λεωφορειολωρίδες. Τα ταξί μπορούν να κυκλοφορούν στις λωρίδες αποκλειστικής κυκλοφορίας των αστικών όλες τις ώρες εκτός από τις 6.30 μέχρι τις 9.30 το πρωί και εκτός από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα, απαγορεύσεις οι οποίες δεν ισχύουν τις μέρες των αργιών.


Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Κουράκη, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου παραπέμφθηκε το θέμα, θα γνωμοδοτήσει σχετικά. Στη συνέχεια το ζήτημα θα τεθεί εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αποφασίσει είτε την κυκλοφορία των ταξί στις νέες λεωφορειολωρίδες είτε την έξοδό τους από αυτές.

«Σε περίπτωση που το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει να μην κυκλοφορούν τα ταξί στις λεωφορειολωρίδες, ο δήμος θα στείλει την απόφασή του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τη μορφή εισήγησης. Κι αυτό καθώς στην προκειμένη περίπτωση ο δήμος εισηγείται, αλλά το υπουργείο αποφασίζει», εξηγεί ο κ. Κουράκης.

«Τα πάντα είναι ανοιχτά και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να γίνει μία συναινετική διαβούλευση. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί αφού ακουστούν όλες οι απόψεις», καταλήγει ο κ. Κουράκης.

Οι τέσσερις νέες λεωφορειολωρίδες, που υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν να κατασκευάζονται στο τέλος του καλοκαιριού, θα βρίσκονται στις οδούς Γ. Παπανδρέου, Αγγελάκη, Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και Λεωφόρο Στρατού.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Διασπάσεις στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Διασπάσεις στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ