2012-05-14 12:27:01
Φωτογραφία για ΣΟΚ από Αλαβάνο: Η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ
Την άποψή του για τις ιδιαίτερα κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα εκφράζει ο κ.Αλέκος Αλαβάνος μέσω αποκαλυπτικού άρθρου του.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, ζητά ευθέως – ουσιαστικά απευθυνόμενος στον κ.  Τσίπρα –  η Αριστερά να πει όλη την αλήθεια για το τι σημαίνει έξοδος από το ευρώ, πόσο επώδυνη είναι και τι προοπτική έχει:

«Υπάρχει η άποψη ότι αν η Αριστερά πει στον κόσμο όλη την αλήθεια (ότι η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ) θα χάσει την επαφή της με την κοινωνία. Εδώ όμως διαχωρίζεται η Αριστερά από τις άλλες δυνάμεις.  Εκείνες παρασκήνια και κόλπα, αυτή αλήθεια και όλη την αλήθεια. Η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό», αναφέρει ο Αλέκος Αλαβάνος και προσθέτει:

«Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική.  Του δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί την ανησυχία του, που δεν είναι αβάσιμη. Δεν τον αφήνει να βρεθεί σε άγνωστο λιμάνι, να αιφνιδιαστεί, να στραφεί τελικά με μένος ενάντια στους υπαίτιους».


Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  τονίζει πως «όταν το πολιτικό κατεστημένο ξεκινά μια από τις σκληρότερες εκστρατείες φόβου για το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ευρώ, η αριστερά δεν θα διαβεβαιώσει ότι δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος, αλλά θα απαντήσει ότι σε σχέση με τη σημερινή ερήμωση της κοινωνίας η έξοδος (σ.σ. από το ευρώ) είναι δυνατότητα και μπορεί να μας σώσει».

Bεβαίως ο κ. Αλαβάνος θέλει έξοδο από το ευρώ και το λέει καθαρά.Οι άλλοι -δεν λένε τι σημαίνει και τους εγκαλεί ουσιαστικά να πουν την αλήθεια prionokordela.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ