2012-05-14 09:17:15
Φωτογραφία για Οι τσαντάκηδες έγιναν πλέον… Νταβέληδες...Οργανωμένες επιθέσεις σε πεζούς και αυτοκίνητα
Η οικονομική κρίση και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην Ελλάδα άλλαξαν τον χάρτη της εγκληματικότητας και εμφάνισαν στο προσκήνιο μεταλλαγμένες μορφές παραβατικότητας. Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι «τσαντάκηδες», που πλέον έχουν μεταμορφωθεί σε σύγχρονους Νταβέληδες και οι αρπαγές πραγματοποιούνται από οργανωμένες συμμορίες ληστών του δρόμου Το κυριότερο όμως έχει να κάνει με τη σκληρή και απρόκλητη βία που χρησιμοποιούν οι νέας γενιάς κακοποιοί. Κάθε μέρα μόνο στην Αθήνα έχουμε τρεις με τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων, ενώ τους τελευταίους μήνες παρατηρείται το φαινόμενο «ληστές των δρόμων» να στήνουν καρτέρι σε απόμερα σημεία, να επιτίθενται σε διερχόμενα αυτοκίνητα και με την απειλή των όπλων να αρπάζουν τις τσάντες και τα πορτοφόλια.

Τα στοιχεία

Στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη μετάλλαξη της εγκληματικότητας
. Μέχρι πριν από δύο χρόνια είχαμε συνήθως περιπτώσεις απλών τσαντάκηδων, τώρα μιλάμε για πραγματικές ληστείες στον δρόμο… Τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας λένε όλη την αλήθεια… Το 2010 κατεγράφησαν 546 επιθέσεις, 15 απόπειρες, ενώ εξιχνιάστηκαν οι 90. Το 2011 σημειώθηκαν 616 επιθέσεις, 11 απόπειρες, από τις οποίες εξιχνιάστηκαν οι 100. Για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2012 τα στοιχεία δείχνουν επιπλέον αύξηση των περιστατικών. Φυσικά αυτά αφορούν ληστείες στον δρόμο, γιατί δρουν ακόμη δεκάδες μικροομάδες τσαντάκηδων, καθώς μόνο πέρσι σημειώθηκαν 2.990 αρπαγές, ενώ εξιχνιάστηκαν μόλις οι 205 από αυτές.

Η Αστυνομία προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ της μεταλλαγμένης εγκληματικότητας για να μπορέσει να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Δεν είναι εύκολο να περιπολούν αυτοκίνητα και μηχανές όλο το 24ωρο σε όλη την Αθήνα και οι αστυνομικοί να επιδίδονται σε κλεφτοπόλεμο δεκάδων ομάδων κυρίως αλλοδαπών που δρουν… όπου να ’ναι και χωρίς σχέδιο.

Και αστυνομικός σε συμμορία Νταβέληδων

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες απ’ όταν στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από την Ασφάλεια για να εντοπιστούν τα μέλη μιας ομάδας που λήστευε απλούς πολίτες στον δρόμο. Το απίστευτο είναι ότι ανάμεσα στα τέσσερα μέλη της οργάνωσης υπήρχε και ένας 37χρονος αστυφύλακας που υπηρετούσε στη ΓΑΔΑ, ενώ οι δράστες χτυπούσαν σε κάθε περιοχή της Αθήνας από την Εκάλη ως το Μοσχάτο χρησιμοποιώντας κάθε όπλο: από περίστροφα και πιστόλια μέχρι βαριοπούλες!
Π/Θ
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
e-Επιλογές (13-5-2012)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
e-Επιλογές (13-5-2012)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ