2012-05-13 23:53:50
Φωτογραφία για «Καμπάνα» 5 θέσεων στο Μοnaco για Schumacher!
O Michael Schumacher τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες για το συμβάν που είχε με τον Bruno Senna στο Ισπανικό GP και σαν να μην έφτανε η εγκατάλειψή του, χάνει και πέντε θέσεις από το grid της εκκίνησης στον επόμενο αγώνα στο Μοnaco.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο οδηγός της Mercedes χτύπησε από πίσω την Williams του Senna στο τέλος της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού στην προσπάθεια του να τον προσπεράσει στο 13ο γύρο.

Σαν αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν να εγκαταλείψουν και οι δύο πιλότοι, παρότι ο Senna προσπάθησε για λίγο να φτάσει στα pits με κλαταρισμένο πίσω ελαστικό.

Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο υπεύθυνος για το ατύχημα και έτσι θα χάσει πέντε θέσεις στο grid της εκκίνησης του Monaco.

Michael Schumacher (Εγκ/ψε): «Προφανώς δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα καθώς θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει μερικούς καλούς βαθμούς σήμερα
. Δεν είναι ξεκάθαρο όταν το βλέπεις από το replay της τηλεόρασης αλλά αυτό που είδα εγώ ήταν ότι κατευθύνθηκε δεξιά (σ.σ. ο Senna) για να υπερασπιστεί την εσωτερική και ξαφνικά λίγο πριν τα φρένα πήγε αριστερά. Όταν είσαι τόσο κοντά στο σημείο φρεναρίσματος δεν έχεις άλλη επιλογή από το να προσπαθήσεις να αποφύγεις την επαφή, αλλά ήταν πολύ αργά. Είναι κρίμα είμαι πολύ απογοητευμένος από το γεγονός.»

Από την άλλη ο Nico Rosberg το καλύτερο που μπόρεσε στο GP της Ισπανίας ήταν να κατακτήσει την 7η θέση στον αγώνα.

Nico Rosberg (7ος): «Ήταν μια δύσκολη ημέρα και ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε σωστά τα ελαστικά και έχασα δύο θέσεις στο τέλος του τελευταίου μου stint το οποίο ήταν 26 γύροι. Το θετικό ήταν ότι μπόρεσα να αμυνθώ στην επίθεση του Lewis και να διατηρήσω την 7η θέση. Για μια ακόμα φορά είδαμε μια έκπληξη. Συγχαρητήρια στον Pastor και στον Frank, την άξιζε τη νίκη η Williams. Τώρα ανυπομονώ για τον εντός έδρας αγώνα μου στο Μοnaco σε 2 εβδομάδες όπου θα έχουμε ορισμένες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό μας.»

Bob Bell: «Είχαμε μια σκληρή μάχη με τις Red Bull και McLaren αλλά δυστυχώς ήταν για τις θέσεις χαμηλά στη δεκάδα. Δεν είχαμε τον κατάλληλο ρυθμό που χρειαζόμασταν σήμερα και στη συνέχεια αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με το μονοθέσιο του Nico. Χάσαμε αρκετή κάθετη δύναμη με αποτέλεσμα ο Nico να δυσκολευτεί να διαχειριστεί τα ελαστικά σωστά. Θα πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα. Είναι απογοητευτικό που χάσαμε τον Michael νωρίς στον αγώνα καθώς ο ρυθμός του ήταν καλός στο πρώτο κομμάτι. Η ομάδα έκανε καλή δουλειά με τις αλλαγές ελαστικών και πήραν σωστές αποφάσεις σε σημαντικά σημεία του αγώνα. Παρόλα αυτά στο τέλος δεν είχαμε καθόλου πρόσφυση. Το βασικό είναι ότι έπρεπε να ήμασταν πιο γρήγοροι σήμερα κάτι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στους επόμενους αγώνες.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ÉLECTIONS EN GRÈCE : Auditeur
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ÉLECTIONS EN GRÈCE : Auditeur
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ