2012-05-13 08:26:24
Φωτογραφία για Τα 5 σημεία κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κ.Παπούλιας θα καλέσει σήμερα Βενιζέλο και Σαμαρά να κάνουν αποδεκτά τα εξης 5 σημεία του Α.Τσίπρα ως "βάση" σχηματισμού Οικουμενικής Κυβέρνησης:

1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.

2. Η κατάργηση νόμων που καταλύουν στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως ο νόμος που ορίζει ότι λήγει η μετενέργεια στις 15 Μαΐου και καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

3. Η προώθηση αλλαγών στο πολιτικό σύστημα για εμβάθυνση της δημοκρατίας, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, καθώς και η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης

υπουργών.

4. Να τεθεί σε δημόσιο έλεγχο το τραπεζικό σύστημα και να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της Black Rock.

5. Να δημιουργηθεί μια διεθνής επιτροπή που θα ελέγξει το επαχθές δημόσιο χρέους και να τεθεί ένα μορατόριουμ στην αποπληρωμή του.


Σε περίπτωση που οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αποδεχθούν τις προτάσεις αυτές ως βάση διαλόγου, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί σε δύσκολη θέση να αρνηθεί την συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση η οποία θα στηριχτεί σε αυτά και θα ξεκινήσει διάλογο με τους δανειστές μας προκειμένου να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερα.

Παράλληλα με την ύστατη προσπάθεια του Κάρολου Παπούλια να αποφευχθεί η περιπέτεια της νέας προσφυγής στις κάλπες με τις συνέπειες που μπορεί να έχει για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις που σχετίζονται με ενδεχόμενη στήριξη κυβέρνησης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ