2012-05-12 15:14:14
Φωτογραφία για Εκεχειρία με βομβαρδισμούς
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας μολονότι στη Συρία έχουν αναπτυχθεί ήδη περίπου οι μισοί από τους παρατηρητές του ΟΗΕ που επιβλέπουν την τήρηση της εκεχειρίας, η οποία συνεχίζει να παραβιάζεται, όπως ανέφεραν ακτιβιστές.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ένας άμαχος σκοτώθηκε από ρουκέτα του στρατού στην κοινότητα Μουρκ της επαρχίας Χάμα και άλλος ένας πυροβολήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή στο Ντέιρ Εζόρ. Άλλοι δύο νεκροί αναφέρθηκαν στην περιοχή της Χομς

Συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και λιποτακτών αναφέρθηκαν επίσης στις επαρχίες Ιντλίμπ, Ντεράα και Χομς.

Ο Ομάρ Χόμσι, ένας ακτιβιστής από την πόλη Χομς είπε ότι βομβαρδίστηκε η συνοικία Αλ Κούσορ ενώ στρατιώτες εισέβαλαν και σε κατοικημένες περιοχές της επαρχίας Χάμα.

Στο μεταξύ, ο στρατός οργανώνει και άλλα σημεία ελέγχου γύρω από το Χαλέπι, στα βόρεια της χώρας, μετά τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Η έκρηξη στα γραφεία του κόμματος έγινε λίγες ώρες αφότου οι αρχές ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν μια επίθεση αυτοκτονίας στο Χαλέπι.


Παράλληλα, οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες σε πολλές πόλεις και κυρίως στα προάστια της πρωτεύουσας Δαμασκού, όπου πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια και έγιναν

συλλήψεις, χωρίς να διευκρινίσει πόσες.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ