2012-05-10 18:34:05
Φωτογραφία για Το θέμα γάμου ομοφυλόφιλων «μπαλάκι» ανάμεσα σε Ομπάμα-Ρόμνει
Για μια ακόμη φορά ο Μπαράκ Ομπάμα αιφνιδίασε τους πάντες τασσόμενος υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων και προσθέτοντας ένα ακόμη καυτό θέμα στην ατζέντα της προεκλογικής διαμάχης. Έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Μπαράκ Ομπάμα τάσσεται για πρώτη φορά ανοιχτά υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Η απάντηση του Ρόμνει δεν άργησε να έλθει. Από το CNN, o ρεπουμπλικανός υποψήφιος διαμήνυσε στο εκλογικό σώμα ότι «ο γάμος είναι μια σχέση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας». Ο Μιτ Ρόμνει τάσσεται υπέρ των «αστικών ενώσεων» με περιορισμένα όμως δικαιώματα για τα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων.

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση του Μπαράκ Ομπάμα θα του στερήσει συντηρητικές ψήφους. Ο κόσμος όμως το βλέπει διαφορετικά, τουλάχιστον στην Νέα Υόρκη: «Δεν νομίζω να τον βλάψει. Υπάρχουν πολλοί ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι πηγαίνουν στις κάλπες. Εκεί δεν μπορεί να χάσει» λέει ένας διαβάτης.

Και ένας άλλος υπογραμμίζει: «Κάθε πρόεδρος οφείλει να γνωρίζει ότι οι πολίτες είναι διχασμένοι στο θέμα αυτό, αλλά εκτιμούν την ειλικρίνεια των υποψηφίων».

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπαράκ Ομπάμα έφερε στον προεκλογικό αγώνα ένα ακόμη θέμα, το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.
newsbomb
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ