2015-10-28 19:49:09
Φωτογραφία για «Στόχος να δέσουμε σαν παρέα»
Βρίσκεται στη ζώνη του Σαββατοκύριακου πολλά χρόνια τώρα, ενώ από δίπλα του έχουν περάσει πολλά ονόματα στον χώρο της παρουσίασης για τις εκπομπές κυρίως του Σαββατοκύριακου. Ο Παύλος Σταματόπουλος δεν μας άνοιξε το «Σπίτι του, σπιτάκι του» στο οποίο βρίσκεται και φέτος στο πλευρό της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου στον Alpha, αλλά μας μίλησε για όλα χωρίς φόβο με πολύ πάθος Πώς έχεις καταφέρει να βρίσκεσαι στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου τόσα χρόνια;

Η ζώνη του Σαββατοκύριακου είναι λίγο ιδιαίτερη, γιατί πρέπει να προσπαθείς να κάνεις κάτι που να έχει πιο ευρεία αποδοχή. Ολος ο κόσμος είναι στο σπίτι, τα κοινά είναι λίγο ανακατεμένα, άρα πρέπει να προσπαθείς να δώσεις έναν πολυμορφικό χαρακτήρα στο πρόγραμμά σου ώστε να αφορά πολύ κόσμο. Είναι αρκετά δύσκολο όλο αυτό. Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι αυτού του τύπου οι ψυχαγωγικές εκπομπές δεν μπορούν να απέχουν πολύ η μία από την άλλη. Γιατί στόχο έχουν ένα συγκεκριμένο κοινό. Είναι σαν να λέμε ότι οι ειδήσεις του ενός καναλιού θα είναι διαφορετικές από του άλλου.


Παίζει όμως μεγάλο ρόλο και ο παρουσιαστής ή η παρουσιάστρια…

Ακριβώς. Το κάθε πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τους ανθρώπους που το μεταδίδουν και τους συνεργάτες τους. Ενώ φαινομενικά οι στήλες και τα θέματα μπορεί να είναι τα ίδια, ο τρόπος προσέγγισης μπορεί να είναι διαφορετικός. Αλλιώς αντιμετωπίζουμε τα θέματα της επικαιρότητας των σταρ. Εμάς ζητούμενο δεν είναι να κάνουμε κουτσομπολιό, με την έννοια του κουτσομπολιού, αλλά να περάσουμε καλά, όπως διαβάζει κάποιος ένα περιοδικό και το ξεφυλλίζει.

Φέτος το «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» ξεκίνησε καλά.

Είναι άλλη μια χρονιά στοίχημα. Επειδή έχουμε διαφορετικούς συνεργάτες μπροστά και πίσω από τις κάμερες, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα στην οποία να δένουμε όλοι μεταξύ μας, να υπάρχει χημεία. Ο στόχος μας ήταν όλοι να ταιριάζουμε. Εχει αλλάξει η δημοσιογραφική ομάδα, έχει ανανεωθεί με εργατικά πρόσωπα, πρόσωπα με εμπειρία, τα οποία αγαπάνε τη δουλειά τους. Οσον αφορά μπροστά από τις κάμερες επιλέξαμε να έχουμε ανθρώπους, οι οποίοι να ταιριάζουν σαν χημεία, αλλά να έχουν και έναν χαρακτήρα πιο δημοσιογραφικό, όπως η Νάνσυ που είναι δημοσιογράφος, ο Πέτρος και η Φλορίντα. Κατευθυνθήκαμε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων να έχουν μια τηλεοπτική ευελιξία και να έχουν την εμπειρία του δημοσιογράφου. Επίσης προστέθηκε στην παρέα μας και ο Στιβ ο οποίος αν και δεν έχει τόσο σχέση με την τηλεόραση, πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πράγματα, να μας φρεσκάρουν. Ο καθένας θα προσπαθήσει να δώσει τον χαρακτήρα του.

Πώς σου φαίνεται φέτος η Κωνσταντίνα;

Εμένα η Κωνσταντίνα, επειδή την ζω καθημερινά, αλλά και μέσα στην εκπομπή βλέπω την εξέλιξή της, χρόνο με τον χρόνο μου φαίνεται εξελιγμένη. Είναι η τέταρτη σεζόν, έχει μάθει κάποια πράγματα, έχει ζήσει καταστάσεις, επομένως ένας λόγος ο οποίος υπάρχει ηρεμία είναι ότι έχει διαχειριστεί καταστάσεις και πλέον καταλαβαίνει ότι είναι κάποια πράγματα που θα πρέπει να γίνουν. Είναι πιο ήρεμη και στοχευόμενη σε αυτά που είναι πιο σημαντικά και όχι στα παράπλευρα που ίσως να μην έχουν και τόσο σημασία.

Θα επιχειρούσες να κάνεις κάτι μόνος σου τηλεοπτικά;

Πιστεύω ότι η τηλεόραση, ειδικά αυτή την περίοδο, στήνεται από ομάδες. Νιώθω ότι είμαστε σαν τα μπουζούκια, που πρέπει ένα σχήμα να έχει πολλά πρόσωπα για να μπορεί ο κόσμος να επιλέγει προσωπικότητες που ταυτίζεται ή του αρέσουν. Ο κάθε άνθρωπος που κάνει αυτή τη δουλειά έχει μια προσωπική φιλοδοξία αλλά δεν είμαι άνθρωπος που κάνω προγραμματισμό. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ας πούμε να γίνω αρχισυντάκτης, άφηνα τη ζωή και την πορεία μου να εξελιχθούν. Η δουλειά με πάει προς τα εκεί, δεν κάνω προγραμματισμό. Σίγουρα θα ήθελα και εγώ είτε μπροστά από τις κάμερες είτε πίσω να έχω μια εξέλιξη, αλλά αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες και τους καιρούς.

Τα νούμερα τηλεθέασης τα παρακολουθείς; Πώς σου φαίνονται φέτος τα ποσοστά της εκπομπής;

Το θέμα τηλεθέαση το κρίνουμε στο τέλος της σεζόν. Νομίζω ότι είναι νωρίς να πούμε ποιος πάει καλά και ποιος όχι. Φέτος πρωταρχικός μας στόχος είναι να δέσουμε σαν παρέα, γιατί είμαστε μια καινούρια παρέα. Νομίζω όμως ότι έχουμε πολύ θετικά βήματα προς αυτό.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ