2012-05-08 01:04:39
Φωτογραφία για ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΤΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στην εκπομπή «Κόκκινα Καλάθια» του Καναλιού Ένα μίλησε ο Στιβ Γιατζόγλου, ο οποίος σύγκρινε για τον Ολυμπιακό του τότε και του τώρα, τον Βαγγέλη Μάντζαρη και τον Βασίλη Σπανούλη, με την εκπομπή να γίνεται μέσα από την επίσημη μπουτίκ του της ομάδας.

Αναλυτικά ο Γιατζόγλου είπε:

Για το πώς νιώθει για τον Ολυμπιακό:

«Έχει σημαδέψει ολόκληρη την ζωή μου το ότι έχω περάσει από τον Ολυμπιακό και βοήθησα αυτήν την μεγάλη ομάδα. Τα πάντα ξεκίνησαν από το Παπαστράτειο δεν ήμουν βέβαια μόνος μου, ήταν και οι Αμερικάνοι που είχαμε, οι Έλληνες που αποκτηθήκαν και ο Γουλανδρης, ο πρόεδρος πριν από τον Κόκκαλη που του παρέδωσε την σκυτάλη. Είναι χαρά μου που ο Ολυμπιακός πάει στην Κωνσταντινούπολη για να διεκδικήσει το τρόπαιο».

Για το ότι ακόμα τον αναγνωρίζει ο κόσμος:

«Είναι πράγματα τα οποία γίνονται κομμάτια από το dna σου. Η αναγνώριση είναι κάτι που με γεμίζει σαν άνθρωπο. Και όχι μόνο από τους Ολυμπιακούς αλλά και από τους άλλους ανθρώπους του μπάσκετ.


Για το τι αν θα άλλαζε το τότε με το τώρα και για το αν ήταν δύσκολες οι συνθήκες παλιά:

«Ναι θα τα άλλαζα. Να στο πω πιο απλά, θα έδινα το δεξί μου πόδι για να έπαιζα τώρα. Πέρα από την πλάκα τώρα, δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα, ούτε τα παπούτσια ήταν τρύπια ούτε η φόρμες σκισμένες. Εκείνη την εποχή λόγω Γουλανδρή είχαμε τα καλύτερα.

Παράλου που οι συνθήκες δεν ήταν τόσο επαγγελματικές όσο σήμερα εμείς ήμασταν επαγγελματίες. Είχα την τιμή να έχω προπονητές τον Μουρούζη και τον συχωρεμένο τον Ματθαίου, είναι δύσκολο να καταλάβουν οι παίκτες τι αίσθημα υπήρχε τότε. Έχανες από τον Παναθηναϊκό και έβλεπες στα αποδυτήρια να κλαίνε δέκα παίκτες. Ήταν κάτι παραπάνω από τα χρήματα».

Για το ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί:

«Έχω το δικό μου σκεπτικό το οποίο είναι από δυο πλευρές. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι φαβορί,. Και ξέρετε γιατί; Μα γιατί δεν είναι φαβορί. Ο ολυμπιακός με αυτήν την δυναμική ομάδα, είναι ήδη επιτυχημένος αφού έφτασε στο Final 4. Έχει κάνει ήδη την υπέρβαση του. Οι παίκτες θα εμφανιστούν πάρα πολύ ήσυχοι, δεν θα είναι αγχωμένοι. Ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος είναι αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα ο Ολυμπιακός θα πάει Τουρκιά και θα βγάλει μάτια».

Για την ομάδα:

«Είναι διαφορετική η δομή αυτής της ομάδας και ο δωδέκατος παίκτης μπορεί μπορεί να μπει και να βγαλει μάτια. Δεν υπάρχει κάποιο κεντρικό πρόσωπο που αν δεν παίξει δεν μπορεί να νικήσει ο Ολυμπιακός. Είναι επίτευγμα του προπονητή όλο αυτό. Ο Σπανούλης ξεχωρίζει και αν υπάρξει ένας καλός Σπανούλης στην Πόλη σημαίνει ότι πολλά μπορούν να συμβούν. Όχι ότι αν δεν παίξει καλά θα συμβεί κάτι».

Για τον Μάντζαρη:

«Με είχε φωνάξει η Εφές για να την συμβουλέψω. Του είχα πει πάρτε τον με κλειστά μάτια.Τον γνωριζω από το Περιστέρι και του είχα πει πάρτε τον με κλειστά μάτια. Δεν το πολύ πίστεψαν. Τους είπα είναι το μελλοντικό πλει μέικερ. Όταν ενδιαφερθήκανε ο Ολυμπιακός μπήκε σφήνα και το καθάρισε ο πρόεδρος».

Για το αν ο Ολυμπιακός έφτασε τυχαία ως εδώ:

«Τίποτα δεν έτυχε. Είχες τον κατάλληλο άνθρωπο. Δάσκαλο με γαλόνια προπονητής που έπρεπε να μείνει για πολλά χρόνια με τον Ολυμπιακό. εγώ δεν κοιτάω την στάμπα του …παππού που μπορεί να λένε πολλοί. Μπορεί να δουλέψει κάτω από όλες τις συνθήκες αλλά μπορεί να παίξει και με μικρούς αλλά και και με παικταράδες. Το μάθημα του Ολυμπιακού δεν είναι ότι πρέπει να ξοδεύεις μόνο λεφτά αλλά να κάνεις επενδύσεις. Πιστωθώ ότι αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό του έβαλε στην γωνία τον Παναθηναϊκό. γιατί πήρε τους παίκτες που έπρεπε κάτι που συνήθως έκανε αυτός».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ