2012-05-07 16:02:05
Φωτογραφία για ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Φωτογραφία ΑρχείουΆρχισε το μεσημέρι η συνταγματική διαδικασία των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο συναντήθηκε αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την ενημέρωση που είχε από τον προέδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών και τη δύναμη των κομμάτων. Ο κ. Παπαδήμος δήλωσε την παραίτησή του, όπως ορίζει το Σύνταγμα, και τόνισε ότι πιστεύει ότι έχει μεγάλη σημασία να διασφαλιστεί η σταθερότητα, η προστασία και η αλληλεγγύη.

 

 Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ανοίγοντας τον κύκλο των διερευνητικών εντολών. Ο κ. Σαμαράς τόνισε στον Κάρολο Παπούλια ότι ο ελληνικός λαός έστειλε το μήνυμα του και έτσι ξεκινούν οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

 

Ύστερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα έχει συνάντηση, στη Βουλή, με τους αρχηγούς των κομμάτων που βρίσκονται εντός Κοινοβουλίου. Στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα και στις 17.00 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στις 18.30 ο κ. Σαμαράς θα δει τον Φώτη Κουβέλη. Πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνο Καμμένο, να έχει αρνηθεί όχι απλά το ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά και τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

 «Είναι στιγμές κρίσιμων αποφάσεων και εύχομαι όλες οι ηγεσίες των κομμάτων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Παπούλια, ο Φ. Πετσάλνικος.

 
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ