2012-05-07 14:50:46
Φωτογραφία για Πώς να κάνεις αυτή την boho γαλλική πλεξίδα!
υρα τις συναντάς παντού γύρω σου γεγονός το οποίο πρέπει να σε βάζει σε υποψίες έτσι κι αλλιώς! Όμως,

με τόσες πλεξίδες εκεί έξω είναι πολύ δύσκολο να κάνεις την διαφορά. Και σίγουρα, καμιά μας δεν θέλει να μοιάζει με το κορίτσι που πίνει το cocktail του ακριβώς δίπλα από εσένα (μου έχει συμβεί! Είχαμε κι οι δυο την ίδια πλάγια πλεξίδα!).

Και κάπου εδώ έφτασε η ώρα να το πάμε ένα βήμα μπροστά. Για την ακρίβεια στις τάσεις της σεζόν Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2011-12 και στον οίκο Byblos. Είναι η τέλεια boho γαλλική πλεξίδα, ταιριάζει τέλεια στο mood του καλοκαιριού (αν και χειμερινών καταβολών) και μειώνεις τις πιθανότητες να  πετύχεις στο ίδιο bar την ίδια πλεξίδα!

Αν θέλεις να δεις πως να κάνεις την κοτσίδα ψαροκόκκαλο και την κοτσίδα στεφάνι πάτα εδώ...

What to know 

Δεν την έχεις δει ακόμη να φοριέται πολύ, γιατί απλούστατα η συγκεκριμένη χαλασμένη γαλλική πλεξίδα ανήκει στα hot trends που ΘΑ έρθουν το Φθινόπωρο. Εμείς το είδαμε στο catwalk του οίκου Byblos για την σεζόν Autumn/ Winter 2011- 12 κι αμέσως το φανταστήκαμε με μακριά φορέματα, φαρδιά jeans και boho στιλ (θυμήσου την Sienna Miller!). Γιατί, λοιπόν, να μην κάνεις πρώτη σήμερα το trend για το οποίο οι άλλες θα συζητούν αύριο;


Βήμα 1 

Χτένισε τα μαλλιά ώστε να ξεμπλέξεις και να δημιουργήσεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αν έχεις ίσια ή σπαστά μαλλιά μπορείς να περάσεις στο επόμενο βήμα. Αν όχι, θα χρειαστεί πρώτα να τα ισιώσεις.

Βήμα 2 

Άπλωσε ελάχιστη ποσότητα κερί και ζέστανε ανάμεσα στα δάχτυλά σου. Πέρασε το κερί σε όλο το μήκος των μαλλιών από την ρίζα μέχρι τις άκρες έτσι ώστε να δώσεις λάμψη αλλά και να τιθασεύσεις τις φύτρες ώστε να μην πετάνε.

Βήμα 3 

Πάρε δύο λεπτές τούφες από το ύψος του αυτιού.

Βήμα 4 

Πάρε διαδοχικά τούφες από τα πλαϊνά. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Βήμα 5 

Ξεκίνησε να πλέκεις μια χαλαρή γαλλική πλεξίδα.

Βήμα 6 

Συνέχισε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι τις άκρες των μαλλιών σου. Προσοχή: μην ξεχνάς να παίρνεις διαδοχικά τούφες από τα πλαϊνά. Εξάλλου, έτσι δημιουργείται η γαλλική πλεξίδα.

Βήμα 7 

Όταν ολοκληρώσεις με τις πλαϊνές τούφες και φτάσεις την πλεξίδα στο ύψος του αυχένα, συνέχισε να πλέκεις μια κανονική κοτσίδα κατά τον γνωστό τρόπο, δηλαδή χωρίζοντας τα μαλλιά σου σε τρεις ισομερείς τούφες και πλέκοντας μεταξύ τους.

Βήμα 8 

Πιάσε την άκρη της πλεξίδας με ένα διαφανές λαστιχάκι.

Βήμα 9

Tip: αφού πιάσεις με λαστιχάκι χώρισε την άκρη της πλεξίδας στα δύο όπως βλέπεις στην φωτογραφία και τράβηξε προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η γαλλική πλεξίδα ξεκινά να δείχνει πιο χαλαρή και “χαλασμένη”.

Βήμα 10 

Πιάσε τις δύο άκρες της πλεξίδας και τράβηξέ τις προς τα έξω, τεντώνοντας.

  

Βήμα 11

Ξεκίνησε το κρεπάρισμα. Τοποθέτησε την χτένα στις άκρη της πλεξίδας και πίεσε προς τα πάνω. Συνέχισε ανοδικά σε όλο το μήκος της πλεξίδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βήμα 12 

Κάνε το ίδιο και για την άκρη της πλεξίδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το look ολοκληρώθηκε! 

Σε μόλις μερικά βήματα πέτυχες μια εντελώς διαφορετική πλεξίδα! Μην σταθείς στη λεπτομέρεια, εξάλλου αυτό που ζητάμε είναι ένα εντελώς ατημέλητο αποτέλεσμα, το οποίο μπορείς να ρυθμίσεις όσο θες. Αν σου αρέσει το χτένισμά σου να δείχνει πιο bedhead, σαν να σηκώθηκες δηλαδή μόλις από το κρεβάτι, κάνε εντονότερο κρεπάρισμα και τράβηξε κάποιες τούφες από την πλεξίδα να φύγουν εντελώς.

PS: το συγκεκριμένο look είναι super καλοκαιρινό! Απλώς φαντάσου το με ένα bohemian στιλ: μακριά φορέματα, bangles, μακριά σκουλαρίκια. Sexy, δεν συμφωνείς;

 

Επιμέλεια κειμένου: Νατάσα Μπερέκου

Φωτογράφος: Γιάννης Βασταρδής

Hair styling: Μάρα Καραχάλιου (κομμωτήρια MS Χαλανδρίου)

 

tlife.gr
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ