2012-05-07 10:56:29
Φωτογραφία για THN TΡΙΤΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΚΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Στις 11.00 το πρωί της Τρίτης θα τελεστεί η κηδεία της Μαρίκας Μητσοτάκη από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην οδό Σκουφά.

Η σορός της θα μεταφερθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας στα Χανιά στον Ιερό Ναό Αγίας Μαγδαληνής, όπου την Τετάρτη στις 2.00 το μεσημέρι θα ψαλλεί τρισάγιο. Η ταφή θα γίνει σε στενό κύκλο στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ στο Ακρωτήρι.

Η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, άφησε την τελευταία της πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Τραγική ειρωνεία η μέρα του θανάτου της, ανήμερα των εθνικών εκλογών, κατά τη διάρκεια της οποίας δύο από τα παιδιά της, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1930. Ήταν γόνος της ευκατάστατης οικογένειας Γιαννούκου και σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1953. Η Μαρίκα Μητσοτάκη μαζί με το σύζυγο της ήταν κάτοχοι μιας ιδιαιτέρως πλούσιας αρχαιολογικής συλλογής. Η συλλογή αυτή επέστρεψε οριστικά στο κράτος από το ζεύγος Μητσοτάκη και τοποθετήθηκε στο Μουσείο Χανίων το 2000, αν και κάποια κομμάτια της είχαν ήδη επιστρέψει νωρίτερα από τους κατόχους τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ