2012-05-07 00:44:03
Φωτογραφία για Ευ. Βενιζέλος: Δεν έχει νομιμοποίηση μια κυβέρνηση του παλαιού δικομματισμού
Ο σχηματισμός κυβέρνησης είναι δύσκολος, δεν μπορεί να υπάρξει μία συνεργασία των φιλευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως προτείναμε προεκλογικά, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο μετά την πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Singular Logic, που δίνει στο ΠΑΣΟΚ την τρίτη θέση με 13,63%...

Όπως τόνισε μία κυβέρνηση συνεργασίας του παλαιού δικομματισμού δεν θα έχει ούτε επαρκή νομιμοποίηση, ούτε διεθνή αξιοπιστία.

Τόνισε ότι θα έχει νόημα μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας των δυνάμεων που δηλώνουν φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, ανεξάρτητα από τη στάση τους απέναντι στο μνημόνιο.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ πήρε ένα τεράστιο εκλογικό κόστος, καθώς ανέλαβε μόνο του τη διαχείριση της κρίσης και ταυτίστηκε με τα δύσκολα και σκληρά μέτρα. «Στη δική μας πλάτη στήθηκε ένας ξέφρενος χορός δημαγωγίας και λαϊκισμού και από τα δεξιά και από τα αριστερά» υπογράμμισε.


Χαρακτήρισε επώδυνα τα μέτρα που ελήφθησαν από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι γνώριζαν ότι το τίμημα θα ήταν μεγάλο.

«Πικράναμε το λαό για να προστατέψουμε το μέλλον του έθνους» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού ευχαρίστησε τους φίλους, ψηφοφόρους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ «που άντεξαν σε μεγάλες πιέσεις», εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αξιακός πυρήνας της παράταξης παρέμεινε αμετάβλητος και προσέθεσε ότι «δώσαμε μαζί έναν δύσκολο αγώνα, λέγοντας μόνο την αλήθεια».

«Θα επιτελέσω το καθήκον μου έχοντας τη συνείδηση της ιστορίας» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι το θεωρεί προσωπική του υποχρέωση «να διαχειρίζομαι μία δύσκολη περίοδο για την παράταξη».

Σημείωσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από πολιτική σταθερότητα και σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ζήτησε να υπάρξει κυβέρνηση με ευθύνη και ικανότητα λήψης αποφάσεων.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο χάρτης της ντροπής!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο χάρτης της ντροπής!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ