2012-05-06 22:54:56
Φωτογραφία για ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει την αυτοκρατορία του στην Ελλάδα, την οποία έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια, όπως τόνισε μιλώντας στον «ΓΑΥΡΟ» ο Πέτρος Ξανθόπουλος.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων, χαρακτήρισε πολύ καλό προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε και δήλωσε ότι δίδαξε ήθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ είπε ακόμα ότι δίκαια ο Κέβιν Μιραλάς βραβεύτηκε ως ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι πήρε μόνος του το φετινό πρωτάθλημα για τον Θρύλο.

Αναλυτικά Ε: Σε ποιες θέσεις θεωρείτε ότι η ομάδα «πονάει» και χρειάζεται ενίσχυση τη νέα σεζόν;

Α: Νομίζω ότι η διοίκηση της ομάδας και ο πρόεδρος ξέρουν καλύτερα από όλους, για το πού χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα. Εξαρτάται και από τους παίκτες που θα φύγουν και θα αδειάσουν θέσεις. Γιατί πρώτα κοιτάς ποιοι θα αποχωρήσουν και μετά πας και αγοράζεις παίκτες. Ετσι λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός
. Ο κόσμος λέει ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στα χαφ. Θα συμφωνήσω και εγώ μαζί του. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής, που θα αγωνίζεται στη θέση του Ιμπαγάσα και θα έχει καλά στημένα. Και περισσότερο να μπορεί να σκοράρει από στημένα. Οπως ο Ριβάλντο πριν από λίγα χρόνια, όταν πετύχαινε απευθείας γκολ από φάουλ. Λείπει ένας τέτοιος παίκτης από τον Ολυμπιακό. Θα είναι σημαντική λύση.

Ε: Θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός «χτίζει» μια νέα αυτοκρατορία στην Ελλάδα;

Α: Συμφωνώ ότι αρχίζει να «χτίζει» από την αρχή μια νέα αυτοκρατορία η ομάδα. Ομως, πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τις υπόλοιπες ομάδες. Βλέπετε τι γίνεται, δεν έχουν διοίκηση και τρέχουν και δεν φτάνουν. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και θα πρέπει να συνεχίσει την αυτοκρατορία που έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια.

Ε: Ο Ολυμπιακός της νέας χρονιάς πρέπει να επενδύσει πάνω σε Ελληνες παίκτες;

Α: Σαφέστατα και πρέπει να επενδύσει πάνω σε Ελληνες παίκτες. Εμείς οι παλαίμαχοι της ομάδας, αυτό θέλουμε. Να βλέπουμε ελληνόπουλα να αγωνίζονται μέσα στο γήπεδο και να τα δίνουν όλα για τη φανέλα. Πρέπει ο Ολυμπιακός να προσέξει πολύ τις ακαδημίες του και να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά που αξίζουν. Επίσης, πρέπει να κινηθεί για την απόκτηση Ελληνων παικτών. Υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και παιδιά που έχουν ταλέντο και αξίζουν. Πρέπει να γίνει κάποια στιγμή ελληνοποίηση του ρόστερ.

Ε: Ποια είναι η γνώμη σας για τους τρεις δανεικούς του Θρύλου, Μήτρογλου, Τάτο και Σουμπίνιο; Μπορούν κατά τη γνώμη σας να βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας την επόμενη σεζόν;

Α: Βέβαια, πρέπει να βρίσκονται στην ομάδα τη νέα χρονιά. Ειδικά ο Μήτρογλου και ο Σουμπίνιο είναι εξαιρετικοί παίκτες και πραγματοποίησαν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά φέτος. Πρέπει, όμως, να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα. Δικαιούνται να πάρουν μια ευκαιρία και να δείξουν αν αξίζουν ή όχι. Είναι απλό. Οταν παίζεις στον Ολυμπιακό, πρέπει να αποδεικνύεις σε κάθε παιχνίδι ότι αξίζεις να παίζεις για αυτή την ομάδα. Και ο Τάτος είναι καλός παίκτης, αν και κατά τη γνώμη μου πρέπει να βελτιωθεί αρκετά. Αλλά και αυτός πρέπει να πάρει τις ευκαιρίες του και να αποδείξει ότι αξίζει, όπως σας είπα και πριν.

Ε: Η φετινή χρονιά για τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πιο επιτυχημένη από τις δύο προηγούμενες, μετά την κατάκτηση και του νταμπλ και την καλή πορεία στην Ευρώπη;

Α: Ενας προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα και τους τίτλους που κατακτάει. Ο Βαλβέρδε έδωσε πολλά, λειτούργησε ως μεγάλος προπονητής και έδωσε ποιότητα στην ομάδα με τον τρόπο παιχνιδιού της. Για μένα, και πρωτάθλημα να μην έπαιρνε, δεν θα ήταν αποτυχία. Ο Ισπανός δίδαξε ήθος, προσωπικότητα και ποιότητα. Κάθε ομάδα χρειάζεται έναν πολύ καλό προπονητή όπως ο Ερνέστο (σ.σ.: Βαλβέρδε). Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Μεγάλη προσωπικότητα ο Βαλβέρδε.

Ε: Ο νέος προπονητής που θα αναλάβει την ομάδα, θα πρέπει να έχει την ίδια φιλοσοφία με τον Βαλβέρδε;

Α: Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Αρκεί ο πρόεδρος να του έχει εμπιστοσύνη. Είναι μεγάλο πράγμα να στηρίζεις και να πιστεύεις έναν προπονητή. Ο κ. Μαρινάκης αυτό έκανε με τον Βαλβέρδε και δικαιώθηκε. Αν δεν πιστεύεις έναν προπονητήν δεν τον παίρνεις καθόλου. Είναι πολύ απλό.

Ε: Πιστεύετε ότι δίκαια ο Κέβιν Μιραλάς ανακηρύχθηκε ως ο MVP του φετινού πρωταθλήματος στα βραβεία της Nova το βράδυ της Πέμπτης;

Α: Πιστεύω πως ναι. Πολύ δίκαια πήρε το βραβείο του καλύτερου. Το άξιζε. Εκανε φοβερή χρονιά ο Μιραλάς. Εχει ανέβει η απόδοσή του και έχει ταιριάξει πολύ με την ομάδα. Επιτρέψτε μου να πω ότι το πήρε μόνος του το πρωτάθλημα. Με τα γκολ που πέτυχε. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, αλλά για μένα ήταν ο κορυφαίος.

Ε: Ποια είναι η γνώμη σας για τον Γιάννη Φετφατζίδη; Το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ατρόμητο βραβεύτηκε ως το καλύτερο του φετινού πρωταθλήματος. Πρέπει ο Ολυμπιακός να επενδύσει πάνω του;

Α: Πρέπει πρώτα να πιστέψει στον εαυτό του ο Γιάννης (σ.σ.: Φετφατζίδης). Να δουλέψει στα κομμάτια που υστερεί περισσότερο και να προσπαθήσει για το καλύτερο. Τις αρετές τις έχει σαν παίκτης. Εχει όλα τα προσόντα, όλα τα κονφόρ για να πάει ψηλά. Είναι στο χέρι ή μάλλον καλύτερα στα πόδια του, να γράψει τη δική του ιστορία με τον Ολυμπιακό. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ωστόσο θα πρέπει να βελτιώνεται συνεχώς σε όλα. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να επενδύσει πάνω του. Θα βρει τον δρόμο του ο Γιάννης (σ.σ.: Φετφατζίδης).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ