2012-05-06 18:12:12
Φωτογραφία για Ο Τουρέ οδηγεί την Σίτι στον τίτλο!
Με δύο γκολ του Γιάγια Τουρέ η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 2-0 τη Νιουκάστλ πέρασε αλώβητη από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και πλέον θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί πρωταθλήτρια!

Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο 45άλεπτο ανάμεσα στις «καρακάξες» και τους «πολίτες». Η Σίτι πήρε από νωρίς τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Κρουλ. Τα δυνατά μαρκαρίσματα στο κέντρο ήταν το κύριο στοιχείο του πρώτου ημιχρόνου, μέχρι να κάνουν την...εμφάνισή τους οι ευκαιρίες!

Στο 35' ο Ντεμπά Μπα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς, στη συνέχεια σούταρε ο Μπεν Αρφά, όμως εξουδετέρωσε το σουτ ο Χαρτ.

Η απάντηση ήρθε στο 41' για την Σίτι. Ο Μπάρι σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Κολοτσίνι να «κόβει», στη συνέχεια ο Μπάρι πήρε το «ριμπάουντ», σούταρε ξανά όμως πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Σαντόν!


Στην επανάληψη οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ... χαλαρές, με αποτέλεσμα να λείπει η κλασική φάση για 25'. Στο 70' ο Τουρέ όμως, έδωσε το προβάδισμα στους «πολίτες»! Ο μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού έπαιξε το «1-2» με τον Αγκουέρο, ξαναπήρε τη μπάλα και με ένα καταπληκτικό πλασέ «έγραψε» το 0-1!

Έξι λεπτά αργότερα, ο Σίλβα έβγαλε μόνο του τον Αγκουέρο, όμως ο Αργεντινός φάτσα με το 0-2 πλάσαρε άουτ!

Στο 79' ο Αμεόμπι σέντραρε στο πρώτο δοκάρι, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι!

Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Σίτι στο 85', όταν ο Αγκουέρο έβγαλε μόνο του τον Τουρέ, εκείνος μπροστά από τον Κρουλ γλίστρησε, πάτησε πίσω στον επερχόμενο Αγκουέρο, όμως το σουτ του έδιωξαν οι αμυντικοί!

Στο 90' και πάλι ο Τουρέ, έβαλε το κερασάκι στην... τούρτα! Σε μία ξαφνική αντεπίθεση ο Κλισί του πέρασε τη μπάλα από αριστερά και εκείνος από την μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 0-2!

Νιουκάστλ (Άλαν Πάρντιου): Κρουλ, Περχ (74' Φέργκιουσον), Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Σαντόν, Τιοτέ (83' Τέιλορ), Καμπάιγ, Γκουτιέρεζ, Μπα, Σισέ, Μπεν Αρφά (74' Αμεόμπι).

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Κομπανί, Λέσκοτ, Γιάγια Τουρέ, Μπάρι, Τέβεζ (70' Τζέκο), Σίλβα (86' Ρίτσαρντς), Νασρί (62' Ντε Γιονγκ), Αγκουέρο.
onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ