2012-05-06 17:51:42
Φωτογραφία για Έπεσε το τελευταίο... (new)castle!
«Αγκαλιά» με τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι, που κέρδισε με 2-0 την Νιούκαστλ στο Sports Direct Arena και της αρκεί μία νίκη με την ΚΠΡ την τελευταία αγωνιστική για να στεφθεί Πρωταθλήτρια! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιαγιά Τουρέ, που σημείωσε και τα δύο γκολ!

Οι «Καρακάξες» κράτησαν μέχρι το 70`, αλλά ο ηγέτης Τουρέ έβγαλε την ομάδα του από το αδιέξοδο και με δύο δικά του τέρματα την φέρνει ένα βήμα από τον τίτλο, κάνοντας τους γηπεδούχους να χάσουν για πρώτη φορά φέτος στην έδρα τους! Δάκρυα από τους οπαδούς των Σίτιζενς στις κερκίδες, όλοι πάνω στον Ιβοριανό μέσο μετά τη λήξη, που φέρνει την ομάδα του Μάντσεστερ μια ανάσα από τον τίτλο!

Η Νιούκαστλ ήταν εκείνη που ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και προσπάθησε να ελέγξει την κατοχή για ένα δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν την τακτική τους και να μην δημιουργούν ευκαιρίες. Μετά τα πρώτα λεπτά ωστόσο, η Σίτι με όπλο την καλή της κυκλοφορία κέρδισε μέτρα και κατάφερε στο 11` να απειλήσει πρώτη
. Ο Νασρί με ωραία κάθετη βρήκε τον Σίλβα, ο οποίος σούταρε από πλάγια θέση και ο Κρουλ απέκρουσε. Ο Ολλανδός ήταν σε σωστή θέση και στο 17`, όταν ο Σίλβα βρήκε τον Αγουέρο στην περιοχή, εκείνος απέφυγε τον Περτς και σούταρε πάνω στον Κρουλ. Mία λάθος εκτίμηση του κίπερ των γηπεδούχων τρία λεπτά αργότερα, όταν και βγήκε έξω από την περιοχή, διορθώθηκε από τον Γουίλιαμσον, που έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Αγουέρο. Η πίεση ψηλά της Σίτι δυσκόλευε την κυκλοφορία της ομάδας του Πάρντιου, η οποία κατάφερε ωστόσο μετά το 28` να ανέβει.

Στο 29` απείλησε με τον Μπα, ο οποίος έπιασε ένα σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ και στο 34` οι «Καρακάξες» έφτασαν μια ανάσα από το γκολ. Μετά από λάθος του Σαμπαλέτα, ο Γκουτιέρες βρήκε τον Μπα στην περιοχή, αλλά το σουτ του σταμάτησε στα σώματα, ενώ ο Χαρτ απέκρουσε την προσπάθεια στην επαναφορά του Μπεν Αρφά. Μετά από περίπου ένα δεκάλεπτο, η Σίτι ξαναβρήκε ρυθμό και απάντησε στην καλή ευκαιρία της Νιούκαστλ στο 41`. Ο Μπάρι σούταρε από την περιοχή υπό καλές προϋποθέσεις, η μπάλα κόντραρε στον Γουίλιαμσον και του... επέστρεψε, με τον Σαντόν να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν στο τέλος.

Η Σίτι είχε μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά εκτός έδρας ματς που δεν κατάφερνε να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο και σε συνδυασμό με τη σημασία του παιχνιδιού, ο χρόνος περνούσε εις βάρος της ομάδας του Μαντσίνι. Στο δεύτερο μέρος κατάφερε μετά από τα πρώτα λεπτά να αποκτήσει την κυκλοφορία, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Μοναδική.... υποψία φάσης το μακρινό σουτ του Τέβες στο 54`, το οποίο μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Κρουλ. Ο Μαντσίνι ανακάτεψε την τράπουλα, περνώντας τον Ντε Γιονγκ στη θέση του Νασρί και τον Τζέκο σε αυτή του Τέβες και η ομάδα του βρήκε τη λύση στο 70` με τον Γιαγιά Τουρέ. Ο Ιβοριανός έπαιξε το 1-2 με τον Αγουέρο και με εκπληκτικό πλασέ άνοιξε το σκορ, κάνοντας τους οπαδούς της ομάδας του να ξεσπάσουν σε κλάματα χαράς!

Στο 75`, ο Αγουέρο έχασε σπάνια ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη, καθώς μετά από τρομερή μπαλιά του Σίλβα πλάσαρε τον Κρουλ, αλλά η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Ολλανδού. Στο 83` ο Τουρέ γλίστρησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, με τον Αγουέρο να ακολουθεί τη φάση αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει και την αγωνία να συνεχίζεται! Στο 87` ο Αμεόμπι «τρόμαξε» τους Πολίτες, αλλά δύο λεπτά ο Τουρέ έκανε το 2-0, σφραγίζοντας την νίκη! Ο Τέιλορ έκανε λάθος και ο Αγουέρο έβγαλε γρήγορη αντεπίθεση, με τον Κλισί στο τέλος να βρίσκει τον Ιβοριανό στην περιοχή και εκείνος να κάνει το 2-0! Ο Μπα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο επόμενο λεπτό και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, φέρνοντας τη Σίτι «αγκαλιά» με τον τίτλο!

Οι συνθέσεις

Νιούκαστλ (Πάρντιου): Κρουλ, Σαντλον, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Περτς (74`Φέργκιουσον), Τιοτέ (83` Τέιλορ) Γκουτιέρες, Καμπάιγ, Μπεν Αρφά (74` Αμεόμπι), Μπα, Σισέ

Μάντσεστερ Σίτι (Μαντσίνι): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Τουρέ, Μπάρι, Νασρί (62` Ντε Γιονγκ), Αγουέρο, Σίλβα (86` Ρίτσαρντς), Τέβες (70` Τζέκο)

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ