2012-05-06 16:09:19
Φωτογραφία για Τα γερμανικά ΜΜΕ για τις εκλογές στην Ελλάδα
«Εκλογή του μικρότερου κακού», είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα της tagesschau.de(δελτίο ειδήσεων κρατικής τηλεόρασης): «Η σημερινή εκλογική διαδικασία θεωρείται καθοριστική για τη μελλοντική πολιτική λιτότητας της υπερχρεωμένης χώρας. Αναμένεται ότι τα μεγάλα κόμματα θα πληρώσουν για τη συνεχιζόμενη ύφεση και τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας. Ωστόσο το αποτέλεσμα παραμένει ανοιχτό». «Ελλάδα –Βοήθεια ο λαός ψηφίζει» είναι ο τίτλος άρθρου στην Frankfurter Rundschau. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες τρέμουν μπροστά στους Έλληνες. Στις σημερινές εκλογές οι ψηφοφόροι αναμένεται να τιμωρήσουν τα μεγάλα κόμματα. Έως και 10 κόμματα ενδέχεται να μπουν στη βουλή, ανάμεσά τους ένα άκρως επικίνδυνο», γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη στη συνέχεια στα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στη Χρυσή Αυγή.

«Στην Ελλάδα ψηφίζει η οργή», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου N-TV. «Μετά τις εκλογές η Ελλάδα θα έχει πιθανότατα μια νέα κυβέρνηση. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ που μέχρι σήμερα εναλλάσσονταν στην εξουσία, αναμένεται να τιμωρηθούν στην κάλπη. Πιθανότατα να επωφεληθούν ακραία αριστερά και δεξιά κόμματα».


«Εκλογές ορόσημο στην Ελλάδα», σημειώνει σήμερα η Bild στην ηλεκτρονική της διεύθυνση. «Μετά τα πακέτα διάσωσης δισεκατομμυρίων, αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας, βαθιά ύφεση και αύξηση της ανεργίας, οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα το νέο τους κοινοβούλιο. Η έκβαση θεωρείται αβέβαιη».

Στην άνοδο των αντιμνημονιακών δυνάμεων, τέλος, αναφέρεται δημοσίευμα του Spiegelυπό τον τίτλο: «Εντός κοινοβουλίου, εκτός ευρώ».

Πηγή: Deutsche Welle
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ