2012-05-06 11:36:20
Φωτογραφία για Θα είναι ο Ολάντ ο νέος κάτοικος στα Ηλύσια Πεδία;
Πιθανότατα ο Σαρκοζί δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί Κλειδί η ψηφοφόροι της Μαρί Λεπέν.

Δεν ψηφίζουν μόνο οι Έλληνες σήμερα. Στις κάλπες προσέρχονται και οι Γάλλοι για να εκλέξουν πρόεδρο. Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών φαβορί θεωρείται ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ απέναντι στον απερχόμενο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες η διαφορά μεταξύ τους έχει μειωθεί.

Πολιτικοί αναλυτές μιλούν για θρίλερ, καθώς σε δημοσκόπηση το βράδυ της Παρασκευής ο Ολάντ, συγκεντρώνοντας το 52%, είδε τη διαφορά του από τον Νικολά Σαρκοζί να φτάνει στο χαμηλότερο επίπεδό της από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Ο άγνωστος παράγοντας στις εκλογές αυτές είναι το τι θα ψηφίσουν οι οπαδοί της Μαρίν Λεπέν, ηγέτιδας της ακροδεξιάς, η οποία συγκέντρωσε το ιστορικό ποσοστό του 17,9%. Η ίδια η Λεπέν δήλωσε πως θα ψηφίσει λευκό.

Ο Σαρκοζί γα να επανεκλεγεί χρειάζεται να πάρει τις ψήφους των υποστηρικτών του Εθνικού Μετώπου. Από την πλευρά του ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 9,1%, δήλωσε πως θα στηρίξει τον Ολάντ


Τα εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν στις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 9 το βράδυ, ενώ στις μεγάλες πόλεις θα παραμείνουν ανοικτά για επιπλέον δύο ώρες. Εκτιμήσεις θα μεταδώσουν νωρίτερα τα ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως συνέβη και στον πρώτο γύρο στις 22 Απριλίου.

Ο Φρανσουά Ολάντ ήταν νικητής του πρώτου γύρου με ποσοστό 28,63% έναντι 27,18% του Σαρκοζί και θεωρείται το φαβορί των προεδρικών εκλογών που διεξάγονται εν μέσω οικονομικής κρίσης και ανεργίας ρεκόρ. Αν ο Ολάντ εκλεγεί θα είναι ο πρώτος Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας μετά τον Φρανσουά Μιτεράν το 1981. 

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ