2012-05-06 01:32:36
Φωτογραφία για Gurardian: Η Αμοργός νοσεί
Στην εντατική βρίσκεται το σύστημα Υγείας στην Αμοργό και γενικότερα στη χώρα, λόγω της οικονομικής κρίσης λέει η Guardian.

Σε εκτενές άρθρο της Βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται η περιπέτεια υγείας Ισπανού μόνιμου κατοίκου, η κατάσταση του οποίου  δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την τοπική μονάδα υγείας.

«Ήταν 2.30 το πρωί και ήμασταν απελπισμένοι», θυμάται η Rita DeCarlo, μία από τους 200 περίπου αλλοδαπούς που ζουν το νησί. «Ο άντρας μου ήταν σε άσχημη κατάσταση, με εσωτερική αιμορραγία και η Αμοργός δεν έχει μονάδα υγείας που να μπορεί να χορηγεί αίμα. Ήταν επείγον να πάει στην Αθήνα», αναφέρει το άρθρο.

Η Αμοργός υποτίθεται ότι θα είχε οργανωμένο νοσοκομείο εδώ και πολύ καιρό, συνεχίζει το άρθρο, αλλά η οικονομική κρίση στη χώρα δεν επέτρεψε την ανάπτυξη σημαντικών υπηρεσιών υγείας, παρά το γεγονός ότι περισσότεροι από 10.000 τουρίστες επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο, ειδικά μετά την προβολή του Γαλλικού φιλμ The Big Blue.


«Έπρεπε να είχαμε τέσσερις γιατρούς μόνιμα στο νησί, αλλά συνήθως υπάρχει μόνο ένας. Μερικοί ακόμη έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά απευθείας από την ιατρική σχολή, χωρίς καμία προϋπηρεσία. Μιλάω με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Υγείας κάθε μέρα, αλλά η γραφειοκρατία είναι απλά απίστευτη» δήλωσε ο Δήμαρχος του νησιού Νικήτας Ρούσσος.

Το ελληνικό σύστημα υγείας έχει αναδειχθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης, αφού το κράτος από το 2009 έχει αναγκαστεί να μειώσει τη χρηματοδότηση κατά 2 δις, καταλήγει η βρετανική εφημερίδα.

Το άρθρο αποτελεί άλλο ένα καμπανάκι για την εικόνα της χώρας στη τουριστική αγορά, ειδικά της Ευρώπης, λόγω της αρνητικής προβολής από τις συνεχιζόμενες ελλείψεις σε υποδομές αλλά και τις πρόσφατες διαδηλώσεις βίας.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ